Monthly Archive:: March 2015

Tips Urus Anak Sambil Berniaga Online

Assalamualaikum Hari ni nak bercerita pasal tips nak urus anak bagi ibu-ibu yang melakukan bisnes secara online dari rumah atau mungkin juga bagi ibu yang bekerja. Ok bila bercakap pasla bisness online, sememang nya kita akan menggunakan gajet-gajet seperti handphone, tab dan lap top. Kebiasaanya anak-anak pon suka dan minat gajet-gajet ni. Ada sesetengah mereka [&hellip

Read More...

Atasi Anak Sembelit Teruk Sampai Kena Korek dan Berdarah

Assalamualaikum Bila bercakap pasal sembelit ni, kita orang dewasa pon seksa nak menanggungnya. Mana tak nya ada yang sembelit sampai berdarah. Ada yang sampai jadi buasir. Ini pula kisah seorang ibu share kisah anaknya yang alami sembelit yang teruk sampai kena korek najis keluar dengan tangan. Oh sangat mengerikan..meh dengar kisah ibu ni: Sangat kesiankan [&hellip

Read More...

Branch Shaklee Penang ( Pengedar Shaklee Sungai Petani )

Assalamualaikum Alhamdulillah setelah 2 minggu blog bersawang sebab pindah rumah internet tak ada, hari ni dapa juga update blog. Hari ni nak bercerita pasal branch Shaklee yang terdekat tempat saya restok barang adalah di Penang. Bukan sebelah pulau tapi di Seberang Jaya sahaja. Kat sini lah saya restok barang Shaklee kalau dah habis sebab saya [&hellip

Read More...

Legakan Sakit Tulang Belakang dan Lenguh-lenguh Badan

Assalamualaikum Pagi yang indah dan nyaman ni saya nak bercerita pasal topic kat atas tu. Anda pernah rasa tak sakit tulang belakang dan lenguh-lenguh badan terutama sekali selepas bangun dari tidur. Kalau nak tahu itulah simptom yang saya alami. Mungkin sebab siang dah banyak bergerak atau mungkin cara tidur yang salah atau sebrang kemungkinan lain. [&hellip

Read More...

Kenapa Suami Tak Mampu Jaga Anak, Memasak, Mengemas dan Membuat Kerja Dalam Satu Masa

Banyak hari dah ku tonton video ni. Nak di buat entry takut jadi isu hangat pula. Tapi bila tonton video ni memang tiada yang benar melainkan yang benar-benar belaka..hehe. Sebabnya memang ia nya dialami dan berlaku kepada 99% lelaki tau..termasuk la kot suami saya..hihi..tetapi suami saya tetap yang terbaikkk!!! Pernah alami situasi ni tak??:Sayang..mana butang [&hellip

Read More...

Hilangkan Kesan Stretch Mark Hodoh di Tubuh Badan

Stretch mark (Tanda Rekahan Kulit) Anda mungkin sering mendengar istilah ini, namun ada yang tidak ambil kisah tentang masalah ini . Stretch mark merupakan tanda parut berupa garis-garis putih yang muncul pada permukaan kulit, berbentuk garis berliku seperti anak sungai. Stretch mark ini biasanya muncul pada kulit perut, lengan atas, pinggul, paha, belakang badan dan [&hellip

Read More...

Tips Berhenti Merokok Dengan Cepat

Ramai yang cakap bukan senang nak berhenti merokok sebab dah sebati dan dah ketagih kan. Kat sini saya nak kongsi pengalaman seorang brother ni..dia start merokok dari umur 14 tahun..memang perokok yang amat tegarlah. Tetapi dia berjaya berhenti merokok sebab dia rasa rokok tu jadi tawar dan nikmat merokok tu hilang dah. Now dah setahun [&hellip

Read More...

Tips Pencegahan dan Rawatan Untuk Demam Denggi

Demam denggi ah jadi musim sekarang ni. Rata-rata akan dengar kes denggi hampir di setiap negeri. Demam denggi ni merupakan sejenis penyakit yang disebabkan oleh jangkitan virus Denggi (genus Flavivirus) yang disebar oleh nyamuk Aedes betina. Pesakit mungkin akan mengalami demam mengejut diikuti dengan berbagai-bagai tanda dan gejala tidak khusus. Rawatan Untuk Demam Denggi Video di bawah [&hellip

Read More...