Assalamualaikum

gajet

Hari ni nak bercerita pasal tips nak urus anak bagi ibu-ibu yang melakukan bisnes secara online dari rumah atau mungkin juga bagi ibu yang bekerja. Ok bila bercakap pasla bisness online, sememang nya kita akan menggunakan gajet-gajet seperti handphone, tab dan lap top.

Kebiasaanya anak-anak pon suka dan minat gajet-gajet ni. Ada sesetengah mereka yang berniaga online mengalami kesukaran untuk memegang gajet sendiri sebab anak-anak suka bermain dengan gajet tersebut. Biasala lah kalau dah dapat kat tangan mereka, memang susah nak ambil balik. Kalau berjaya ambil pon semestinya dengan amukan mereka. Betul tak??

Saya juga alami perkara yang sama dulu. Berebut gajet dengan anak-anak. Tetapi tips yang di share oleh seorang ibu yang buat perniagaan secara online ni sangat membantu bagi mengelakkan anak-anak leka dengan gajet dan juga memudahkan urusan bisnes kita sambil uruskan anak-anak.

Menarikkan tips yang dikongsikan. Anak-anak ni minat gajet sebab kita yang tanam minat mereka denga gajet. Eh macam mana kita pula yang tanam minat diorang?? Sebab kita tak nak diganggu atau atak ada masa nak luangkan bersama sanak-anak, maka kita beri gajet, so anak-anak akan leka denga  gajet dan kita pon tak terganggu. Betul tak??

Jadi cara penyelesai an nya..ubah lah cara kita melayan anak-anak. Cuba sebaik mungkin untuk spent masa bersama anak-anak. Bisness online ni boleh je kita buat sambil uruskan anak-anak. Dok menaip blog pon sambil-sambil layan anak pon boleh. Makanya jangan lah umpan anak-anak dengan gajet sebab nanti kita juga yang susah. Bahagikan masa sebaiknya antara bisness dan masa bersama anak-anak.

Selamat beramal!!!