berhenti merokok

Ramai yang cakap bukan senang nak berhenti merokok sebab dah sebati dan dah ketagih kan. Kat sini saya nak kongsi pengalaman seorang brother ni..dia start merokok dari umur 14 tahun..memang perokok yang amat tegarlah. Tetapi dia berjaya berhenti merokok sebab dia rasa rokok tu jadi tawar dan nikmat merokok tu hilang dah. Now dah setahun dia berhenti merokok. Macam mana dia buat??Apa tips yang dia amal kan?? Jom dengar pengakuan berani mati dari mamat nih!!

Merokok ni nampak je syok tapi boleh membaahayakan kesihatan tau. Sebab apa..sebab dalam rokok mengandungi nikotin. Nikotin merupakan salah satu bahan toksik di dalam rokok yang menyebabkan ketagihan. Nikotin adalah salah satu radikal bebas yang boleh merosakkan DNA di dalam badan.

Setiap sel kita mengandungi DNA. DNA merupakan bahan asas menentukan sel-sel terbentuk dengan sihat. Jika DNA dan rosak, maka sel-sel pun rosak. Akibatnya, akan berlaku mutasi DNA. Sel-sel yang mengandungi DNA mutasi akan membentuk kanser atau penyakit-penyakit lain. Sebab tu bila merokok, akan datangya pelbagai penyakit sebab DNA dan sel-sel dalam badan kita rosak.
Penyakit-Karena-Rokok
Bagaimana Vivix Shaklee membantu perokok tegar berhenti merokok?
  • Secara ringkasnya, Vivix Shaklee bertindak dengan cara memulihkan semula struktur DNA dan seterusnya membantu menghasilkan sel-sel yang lebih sihat. Sel-sel yang telah rosak akan dibaiki. Jika anda seorang perokok yang mengidap kanser, vivix membantu membaiki sel-sel kanser ini dengan cara membaiki struktur DNA sel tersebut.
  • Dengan pengambilan Vivix Shaklee selama 2 minggu secara berterusan, InshaAllah boleh berhenti merokok untuk selama-lamanya. Vivix Shaklee akan menyebabkan anda secara automatik tidak mahu merokok lagi sebab setiap kali anda merokok, rokok tersebut akan rasa pahit. Ini bermakna sel-sel badan anda sendiri akan menolak rokok secara automatik.
 Saya nak share beberapa testimoni mereka yang berjaya berhenti merokok:
berhenti merokok dengan vivix
berhenti merokok dengan vivix

Pengambilan perlu konsisten ye untuk kesan yang optimum. So, nak cuba Vivix untuk ikhtiar berhenti merokok?? Boleh order sendiri gunakan Kad Kredit atau Kad Debit boleh direct tekan di bawah. If nak order direct dengan saya pon boleh.

 

INGIN DAPATKAN PENJIMATAN BERGANDA DENGAN JADI AHLI??

Untuk dapatkan penjimatan berganda, anda boleh daftar sebagai Ahli Shaklee. Anda akan mendapat penjimatan sebanyak 15-30% jika daftar sebagai Ahli Shaklee. Untuk keterangan lanjut berkaitan pendaftaran keahlian, boleh terus hubungi saya.

**Pastinya anda ingin ketahui CARA UNTUK JOIN AHLI
**Pasti nya anda ingin tahu KELEBIHAN JOIN SHAKLEE
**Anda pasti teruja kerana BUSINESS SHAKLEE BOLEH DIWARISI
Farhah&Jamil (881663) 
SMS/Wassap: 0129478477