Pengedar Shaklee Sungai Petani

Assalamualaikum Hi semua pengunjung blog saya. Alhamdulillah dah nak masuk tahun ke9 saya buat Shaklee secara online dan menjadi Pengedar Shaklee Sungai Petani Kedah. Saya merupakan trusted seller dan seller yang berpengalaman. Saya juga merupakan Master Coordinator Shaklee dan juga merupakan leader yang berpengalaman. Kepada mereka yang berada di Kedah terutama di Sungai Petani, boleh [&hellip

Read More...

Kenali ResV Shaklee Dalam Bentuk Softgel | Pengedar ResV Shaklee Sungai Petani Kedah

Assalamualaikum Semalam 4 Mac 2020, berlaku satu fenomena di mana produk baru Shaklee iaitu ResV telah mula berada di pasaran. Produk ResV ni dikatakan lebih power dari Vivix dan ianya dalam bentuk softgel. Sebenarnya fungsi Vivix dan ResV lebih kurang cuma yang menjadikan ResV lebih power adalah kerana ianya ada 5 bahan tambahan. Vivix dalam [&hellip

Read More...

Tips Untuk Mencegah Jangkitan Influenza

Assalamualaikum Baru-baru ni kecoh dengan penularan wabak Influenza yang menimbulkan panik dikalangan orang ramai. Mereka yang senang berjangkit adalah di kalangan kanak-kanak dan golongan tua yang rendah sistem imun.Influenza merupakan penyakit yang disebabkan oleh virus influenza yang menjangkiti salur pernafasan. Ia boleh menyebabkan gejala jangkitan yang ringan mahupun serius. Dalam keadaan tertentu, ia boleh mengancam [&hellip

Read More...

Kuatkan Sistem Imun Secara Semulajadi Dengan Nutriferon Shaklee

Assalamualaikum Semenjak dua menjak ni kan, banyak sangat penyakit berjangkit yang disebabkan oleh Virus. Hari tu kecoh dengan kes Influenza. Rata-rata panik mencari vaksin influenza untuk mencegah dari penyakit tersebut sampaikan stok vaksin pon habis di klinik dan hospital. Terbaru pula digemparkan penularan wabak virus nCov atau dikenali sebagai Coronavirus. Virus ni datangya dari Wuhan [&hellip

Read More...

Bronkitis : Jenis, Punca dan Simptom

Assalamualaikum Malam ni terdetik nak menulis tentang penyakit bronkitis atau satu penyakit di mana tiub bronkial yang membawa udara ke paru-paru dijangkiti kuman dan bengkak. Bila keadaan ini berlaku, seseorang itu akan mengalami batuk yang lama dan mengandungi lendir yang lebih banyak. JENIS-JANIS BRONKITIS Penyakit bronkitis ni ada 2 jenis: Bronkitis Akut Bronkitis jenis ni [&hellip

Read More...

Set Kolestrol Shaklee : Cegah Kolestrol Daripada Terbentuk dan Kurangkan Kolestrol Sedia Ada Dalam Badan

Assalamualaikum Penulisan saya kali ni saya nak cerita mengenai kolestrol. Kolestrol ni ramai yang ambil ringan dan tak kisah tentang kandungan kolestrol dalam badan. Ada di kalangan kita yang kurus merasakan mereka tiada kolestrol sedangkan orang yang kurus lagi berisiko mengalami kolestrol yang tinggi. Kolestrol adalah sejenis lemak (yang disebut sebagai lipid) yang diperlukan oleh [&hellip

Read More...

Senggugut dan Cara Melegakan Masaalah Senggugut

Penyakit senggugut (Pre Menstrual Period) merupakan himpunan simptom fizikal, psikologi, dan emosi yang berkait dengan kitaran haid wanita. Dianggarkan kebanyakan wanita pada usia boleh mengandung mempunyai sebahagian simptom PMS. Simptom sedemikian biasanya boleh dijangka dan berlaku secara tetap semasa dua minggu sebelum haid. Biasanya simptom mungkin hilang sebelum atau selepas permulaan aliran haid. Antara faktor penyebab masaalah senggugut adalah: [&hellip

Read More...

Senggugut : Jenis dan Punca-Punca Terjadinya Senggugut Di Kalangan Wanita

Assalamualaikum Senggugut ni biasa kan terjadi di kalangan wanita yang datang bulan. Senggugut ni rasa sakit di bawah abdomen dan bahagian peranakan. Senggugut ni boleh terjadi atas beberapa faktor dan kebiasaanya normal di kalangan wanita yang datang bulan. Tetapi ada juga senggugut yang dikategorikan sebagai kronik. Terdapat 2 jenis senggugut: Senggugut Primer Senggugut jenis ini [&hellip

Read More...

Kolik Pada Bayi: Punca dan Cara Mengatasinya

Assalamualaikum Bercerita mengenai kolik pada bayi, ia adalah situasi di mana bayi yang dalam keadaan sihat tetapi sering menangis secara berlebihan. Kebiasaanya kolik terjadi pada beberapa minggu awal setelah bayi lahir dan akan berhenti setelah bayi berusia 4 bulan. Bayi biasanya akan menangis di waktu petang dan sangat sukar diredakan hingga beberapa jam. Kolik pada [&hellip

Read More...

Pengedar Shaklee Sungai Petani Kedah

Assalamualaikum Hi semua pengunjung blog saya. Alhamdulillah dah nak masuk tahun ke8 saya buat Shaklee secara online dan menjadi Pengedar Shaklee Sungai Petani Kedah. Saya merupakan trusted seller dan seller yang berpengalaman. Saya juga merupakan Master Coordinator Shaklee dan juga merupakan leader yang berpengalaman. Kepada mereka yang berada di Kedah terutama di Sungai Petani, boleh [&hellip

Read More...