Assalamualaikum

Hari ni sya nak bercerita mengenai kesuburan wanita atau kesuburan isteri. Bab kesuburan ni memang menjadi sesuatu yang amat penting buat mereka yang telah berkahwin. Biasa orang akan tanya lepas kahwin “Bila nak ada orang baru?”. Kadang-kadang rasa rimas kan. Tidak semua wanita atau isteri bernasib baik selepas kahwin terus bunting pelamin. Ada yang mengalami masaalah ketidaksuburan.

tingkatkan kesuburan isteri

PUNCA KETIDAKSUBURAN ISTERI

Banyak faktor yang menyebabkan seseorang itu tidak subur dan sukar dapat zuriat. Antaranya:

 1. PEMAKANAN
  Pemakanan yang tidak sihat menjadi faktor ketidaksuburan. Makanan sekarang banyak bahan kimia. Ayam di cucuk, makanan di tambah dengan MSG dan macam-macam lagi lah.Orang zaman dulu, ayam pelihara sendiri dan sembelih sendiri. Tetapi zaman sekarang semuanya beli di kedai. Ayam bandar kebanyakannya memang di cucuk la kan. Bila racun-racun ni masuk dalam badan kita, itu yang menyebabkan kita alami masaalah ketiksuburan. — Jenis Pemakanan Untuk Kesuburan.

  .

 2. ENDOMETRIOSIS
  35-50% masaalah ketidaksuburan pada wanita adalah disebabkan oleh endometriosis. Endometirosis ni merupakan ketumbuhan di luar uterus dan ianya bahaya kalau tidak di rawat dengan cepat dan boleh membawa kepada masaalah kemandulan.Kebiasaanya pengidap Endometriosis ni akan mengaami sakit di bahagian abdomen atau pendarahan. Dapatkan rawatan daripada pakar samaada untuk membaung ketumbuhan tersebut dengan cara pembedahan atau rawatan melalui ubat-ubatan.

  .

 3. HAID TIDAK TERATUR
  Haid yang tidak teratur merupakan salah satu masaalah yang sering di alami oleh kebanyakan wanita dan ianya akan menganggu kesuburan.Bila haid tidak teratur, waktu subur tidak dapat ditentukan dengan tepat dan sukar untuk menetapkan waktu yang sesuai untuk bersama pasangan.Masaalah haid tidak teratur atau jenis yang susah nak datan haid ni, doktor akan bagi sejenis ubat lah. Biasanya ubat hormon tetapi kita boleh cuba ikhtiar lain yang lebih selamat — Punca Haid Tidak Teratur Penyebab Sukar Hamil

GLA untuk haid tidak teratur

 • TELUR YANG TIDAK SIHAT
  banyak faktor yang memberi kesan kepada kesihtan ovari dan telur termasuk faktor persekitaran, hormon, stress, cara hidup dan penuaan.Barikut adalah sebab telur menjadi tidak sihat:
  – Gaya hidup yang tidak sihat seperti merokok, tidak menjaga pemakanan, stress dan pencemaran
  – Hormon tidak stabil
  – Genetik
  – Organ peranakan rosak
  – Sakit seperti menjalani kemoterapi kerana barah
  – Kecelaruan auto-immune
  – Penuaan

  .

 • KETURUNAN/GENETIK
  Masaalah ketidaksuburan ni juga boleh berpunca daripada keturunan. Bagi yang ada keturunan susah untuk dapatkan cahayamata, boleh bersedia dari awal untuk tingatkan kesuburan melalui pelbagai kaedah. Apa yang penting kena usaha.

  .

 • MENGALAMI PCOS (Polycystic Ovarian Syndrome)
  Sindrom ini adadalah dari hormon yang tidak stabil. Bila hormon tidak stabil, kitaran haid terganggu, berat badan bertambah, kerintangan insulin meningkat, masaalah kulit cyct yang kecil.

  .

 • TIUB FALLOPIO TERSUMBAT
  Tiub fallopio adalah laluan yang membawa telur dari ovari ke uterus. Jika ia tersumbat, telur tidak boleh keluar. Berjumpa dengan pakar utnuk rawatan lanjut.

  .

 

Selepas dah kenal pasti punca-punca ketidaksuburan, apakah yang perlu dilakukan untuk meningkatkan kesuburan seorang isteri? sudah tentu ianya banyak berkait tapat dengan pemakanan dan gaya hidup.
.

Keadaan zaman sekarang terdedah degan pelbagai pencemaran dan pemakananyang tidak sihat menjadi penyebab kepada masaalah ketidaksuburan sedangkan meraka sebenarnya tiada masaalah genetik atau kemnadulan. Mereka sebenarnya berpotensi untuk hamil, tetapi disebabkan beberapa faktor, mereka sukar untuk hamil.
.

Nak share sedikit pengalaman dan kisah benar mereka yang telah pun hamil dengan Set Kesuburan Shaklee. Saya sendiri ada sejarah berkaitan dengan ketidaksuburan ni. After gugur kandungan kedua, setahun mencuba tetapi tidak berjaya. Alhamdulillah saya menggunakan set kesuburan ni sebagai ikhtiar dan akhirnya berjaya hamil anak kedua.
.

GLA shaklee:
Membantu menyuburkan, mengatasi masaalah period tidak teratur dan meningkatkan kualiti cecair servik.

B complex:
Perlu diamalkan jika merancang untuk hamil kerana kandungan acid folic di dalamnya membantu kesuburan dan kuatkan rahim.

Acid folic perlu bagi membantu mengelakkan kecacatan bayi seperti spina bifida. Jika tidak mencukupi, bayi berkemungkinan akan hadapi masaalah ini.

TESTIMONI BERJAYA HAMIL

hamil-dengan-set-subur-shaklee

hamil dengan set kesuburan

hamil-dengan-shaklee

hamil dengan set kesuburan2

hamil dengan set kesuburan3

hamil dengan set kesuburan4

Farhah 0129478477 (SMS/Wassap)

INGIN DAPATKAN PENJIMATAN BERGANDA DENGAN JADI AHLI??

Untuk dapatkan penjimatan berganda, anda boleh daftar sebagai Ahli Shaklee. Anda akan mendapat penjimatan sebanyak 15-30% jika daftar sebagai Ahli Shaklee. Untuk keterangan lanjut berkaitan pendaftaran keahlian, boleh terus hubungi saya.

**Pastinya anda ingin ketahui CARA UNTUK JOIN AHLI
**Pasti nya anda ingin tahu KELEBIHAN JOIN SHAKLEE
**Anda pasti teruja kerana BUSINESS SHAKLEE BOLEH DIWARISI
**Anda mungkin ingin mengenali saya sebagai 5 FIGURES INCOME BIZ MENTOR