Assalamualaikum

Bila bercakap mengenai soya, pernah tak dengar yang orang cakap ibu hamil hamil kalau minum soya kulit anak gebu dan putih. Memang mereka-mereka ni nak minum soya semata-mata sebab nak anak putih dan kulit cerah. Tetapi ada yang mendapat kesan selepas kelahiran, kulit anak jadi sensitid dan allergy. Sebab tu perlu berhati-hati memilih soya.

ESP untuk ibu hamil

Susu soya untuk ibu hamil tersangat penting sebab ibu hamil memerlukan protein yang lengkap untuk tumbesar anak di dalam kandungan. Tetapi perlu berhati-hati dalam memilih soya sebab soya ni ada dua jenis iaitu GMO dan Non-GMO. Kebiasaan soya yan dijual di pasaran berunsurkan GMO. Kesannya boleh menyebabkan allergy dan kanser.

Apa yang membezakan soya GMO dan Non-GMO? Bacaan seterusnya boleh di baca di entry saya sebelum ni: 10 Sebab Kenapa Protein Soya PentingPada entry tersebut saya dah explain apa beza soya GMO dan Non-GMO serta sebab kenapa protein soya penting. Salah satu kepentingan protein soya adalah untuk ibu hamil.Pilihan saya ketika hamil adalah Energizing Soy Protein ( ESP ).

Kenapa saya memilih ESP sebagai sumber protein ketika hamil? Tak takut ke nanti kena kanser? Tak takut anak allergy? ESP nih sejenis soya Non-GMO yang boleh bertindak mencegah kanser tau!! Sebab dalam ESP ada Isoflavones yang penting untuk pencegahan kanser. So tak perlu risau ambil ESP. Selain tu ESP nih ada 9 Acid Amino yang pernting yang diperlukan oleh badan.

ESP cegah cancer

ESP shaklee

Ibu hamil memerlukan 75 gram protein yang diperlukan oleh badan. Memang penting protein nih. Apa kebaikan susu soya ni untuk ibu hamil?

kandungan protein yang diperlukan oleh setiap orang

 1. Meningkatkan Imuniti Badan Ibu Mengandung
  Selain dari Vitamin C, protein daro soya juga bagus untuk meningkatkan imunisasi ibu hamil. Malah, protein lebih mudah di cerna oleh ibu hamil dan bayi dalam kandungan.
 2. Mengawal Berat Badan dan Elak Diabetes
  Biasa kalau hamil, selera kita akan meningkat dengan mendadak. Ibu hamil juga tidak terlepas dari suka benda-benda manis ni. Susu soya seperti ESP ni adalah minuman berprotein yang rendah Indeks Gliesmik nya (GI) . Makanan yang ren GI melambatkan penyerapan glukosa di usu kecil. Ini akan membuatkan kita berasa kenyang untuk jangka masa yang lama.Selain itu terdapat salah satu jenis Acid Amino dalam susu soya yang bertindak mengawal selera makan dan juga memastikan tahap gula dalam darah baik.ESP Shaklee
  ESP shaklee
 3. Membantu Pembentukan Otot dan Otak Bayi
  Protein penting untuk perkembangan otak bayi. Otak bayi mula berkembang seawal persenyawaan berlaku lagi begitu juga dengan ototnya. Otak manusia terdiri daripada sel-sel dan sel-sel pula dihasilan daripada protein. Sebab tu protein yang baik diperlukan oleh bayi untuk membina sel-sel. Oleh yang demikian, ibu hamil wajib ambil protein bersumberkan susu soya.
  ESP untuk ibu hamil
 4. Membantu membentuk kulit yang gebu dan cantik
  Kalau nak tahu faktor ini lah yang mendorong ibu-obu hamil nak ambil susu soya. Sebab nak anak kulit gebu dan cerah. Secara logiknya, protein memang diperlukan untuk penghasilan sel-sel kulit yang baru. Protein dalam susu soya seperti ESP akan membuatkan sel-sel ki=ulit kita akan bertambah gebu, halus-mulus dan cerah. Bila ibu hamil mengamalkan susu soya, bayi dalam kandungan juga akan mendapat khasiat yang sama.
  ESP shaklee
 5. Membantu Ibu Morning Sickness Di Awal Kehamilan
  Memang sesuatu yang normal di awal kehamilan, ibu hamil akan mengalami morning sickness. Bila dah morning sickness sudah tentunya kita tak berselra makan. Bila tak berselra makan, perut akan kosong dan memudaratkan lagi morning sickness tu. Susu soya penting bagi menggantikan makanan yang tidak diambil oleh ibu hamil dan juga memberikan tenaga yang berpanjangan.

Dengan explaination kat atas ni, semua jelas kan kenapa susu soya penting untuk ibu hamil. Tetapi jangan tersilap memilih sus soya sebab nanti akan memudaratkan. Pilih lah susu soya yang dijamin selamat. Sebelum saya akhiri entry saya, saya nak share beberapa testimoni ibu hamil amalkan ESP.

ESP Shaklee Untuk Ibu Mengandung

ESP Shaklee Untuk Ibu Mengandung

ESP Shaklee Untuk Ibu Mengandung

Bulan September adalah BULAN PROMO ESP, so masa ni la kalau nak try pon. Dah try memang pasti akan jatuh cinta berkali-kali.

Farhah 0129478477 (SMS/Wassap)

INGIN DAPATKAN PENJIMATAN BERGANDA DENGAN JADI AHLI??

Untuk dapatkan penjimatan berganda, anda boleh daftar sebagai Ahli Shaklee. Anda akan mendapat penjimatan sebanyak 15-30% jika daftar sebagai Ahli Shaklee. Untuk keterangan lanjut berkaitan pendaftaran keahlian, boleh terus hubungi saya.

**Pastinya anda ingin ketahui CARA UNTUK JOIN AHLI
**Pasti nya anda ingin tahu KELEBIHAN JOIN SHAKLEE
**Anda pasti teruja kerana BUSINESS SHAKLEE BOLEH DIWARISI
**Anda mungkin ingin mengenali saya sebagai 5 FIGURES INCOME BIZ MENTOR