MamaWorld Collections

Tips Berhenti Merokok Dengan Cepat

berhenti merokok

Ramai yang cakap bukan senang nak berhenti merokok sebab dah sebati dan dah ketagih kan. Kat sini saya nak kongsi pengalaman seorang brother ni..dia start merokok dari umur 14 tahun..memang perokok yang amat tegarlah. Tetapi dia berjaya berhenti merokok sebab dia rasa rokok tu jadi tawar dan nikmat merokok tu hilang dah. Now dah setahun dia berhenti merokok. Macam mana dia buat??Apa tips yang dia amal kan?? Jom dengar pengakuan berani mati dari mamat nih!!

Merokok ni nampak je syok tapi boleh membaahayakan kesihatan tau. Sebab apa..sebab dalam rokok mengandungi nikotin. Nikotin merupakan salah satu bahan toksik di dalam rokok yang menyebabkan ketagihan. Nikotin adalah salah satu radikal bebas yang boleh merosakkan DNA di dalam badan.

Setiap sel kita mengandungi DNA. DNA merupakan bahan asas menentukan sel-sel terbentuk dengan sihat. Jika DNA dan rosak, maka sel-sel pun rosak. Akibatnya, akan berlaku mutasi DNA. Sel-sel yang mengandungi DNA mutasi akan membentuk kanser atau penyakit-penyakit lain. Sebab tu bila merokok, akan datangya pelbagai penyakit sebab DNA dan sel-sel dalam badan kita rosak.
Bagaimana Vivix Shaklee membantu perokok tegar berhenti merokok?
 Saya nak share beberapa testimoni mereka yang berjaya berhenti merokok:

Pengambilan perlu konsisten ye untuk kesan yang optimum. So, nak cuba Vivix untuk ikhtiar berhenti merokok?? Boleh order sendiri gunakan Kad Kredit atau Kad Debit boleh direct tekan di bawah. If nak order direct dengan saya pon boleh.

 

INGIN DAPATKAN PENJIMATAN BERGANDA DENGAN JADI AHLI??

Untuk dapatkan penjimatan berganda, anda boleh daftar sebagai Ahli Shaklee. Anda akan mendapat penjimatan sebanyak 15-30% jika daftar sebagai Ahli Shaklee. Untuk keterangan lanjut berkaitan pendaftaran keahlian, boleh terus hubungi saya.

**Pastinya anda ingin ketahui CARA UNTUK JOIN AHLI
**Pasti nya anda ingin tahu KELEBIHAN JOIN SHAKLEE
**Anda pasti teruja kerana BUSINESS SHAKLEE BOLEH DIWARISI
Farhah&Jamil (881663) 
SMS/Wassap: 0129478477  
atau PM sy di link ni: http://tinyurl.com/qh7rqx9 
FB: Ummu Ziyad Ibn Jamil 
Page:
Mamaworld Collections 
Ikhtiar Hamil 
Vitamin C Plus 500mg (Original) 
Pengedar Supplement Sungai Petani

Exit mobile version