MamaWorld Collections

Cara Hilangkan Parut Chicken Pox Supaya Tak Jadi Parut Kekal

chicken pox

Chicken Pox atau dikenalai sebagai cacar air disebabkan oleh virus yang dikenali sebagai virus varicella. Ia adalah virus sama yang menyebabkan kayap. Ini ialah jangkitan biasa yang berlaku di kalangan kanak-kanak yang disebabkan oleh virus. Kadang-kadang orang dewasa juga akan terkena chicken pox. Ia merupakan penyakit yang senang berjangkit dan boleh merebak dari seorang ke seorang. Seseorang yang dijangkiti virus ini akan mengalami demam dan timbul ruam lepuh (blisters). Cacar air (chicken pox) kebiasaannya hanya akan dialami sekali sahaja seumur hidup bagi setiap orang. Tapi boleh berkemungkinan juga terkena lebih dari sekali. Bergantung pada sistem imun setiap orang

Berbeza dengan demam campak, demam campak ( Rubeola ) adalah jangkitan akut pada kanak-kanak disebabkan virus measles. Pesakit demam campak biasanya mengalami gejala jangkitan saluran pernafasan dan disertai ruam pada kulit. Penyakit ini sangat mudah menular kepada orang lain melalui titisan cecair dari mulut dan hidung semasa bercakap, batuk atau bersin.

Bagi yang mengalami Chicken Pox, apabila lepuh sudah pecah, ia akan meninggalkan parut seperti kudis dan kesan parut hitam kalau tidak di jaga dan dirawat dengan baik. Chicken Pox akan naik keseluruh badan termasuk lah muka. Jadi bila lepuh dah kering, perkara yang paling menakutkan adalah untuk hilangkan kesan parut Chicken Pox tu. Kalau tidak dirawat, ia akan meninggalkan parut kekal tau!!! cer tengok ga,bar kt bawah tu..ngeri kan kalau parut hitam tu kekal kat muka..

Jom tengok satu video yang saya nak share..dia ni pernah kena chisken pox..chicken pox kan gatal..so best sangat kalau garu kan. Tapi yang tak best nya kalau parut tu tak hilang sampai jadi peatur kekal dan berlubang. Hamba Allah ni memang rasa hilang keyakinan bila ada parut kekal kat muka. Jadi apa dia buat sampai kulit dia dah kembali normal?? Mai tengok video ni tau!!!

https://vimeo.com/ireachhd/ratucantik#t=0s

Selain tu nak share juga kak iapr saya anak dia naik chicken pox, so dia sapu krim herbal blend dan alhamdulillah memang hilang dan tak tinggal kesan parut. Herbal blend ni multipurpose krim dan boleh guna untuk pelbagai. Seorang ustomer saya juga gunakan Vitamin E untuk sapu dan makan bagi hilangkan parut Chicken Pox. So boleh la cuba yang mana berkenan di hati untuk rawat masaalah parut Chicken Pox.

Nak cuba hilangkan parut chicken pox?? Boleh order sendiri gunakan Kad Kredit atau Kad Debit boleh direct tekan di bawah. If nak order direct dengan saya pon boleh.

 

INGIN DAPATKAN PENJIMATAN BERGANDA DENGAN JADI AHLI??

Untuk dapatkan penjimatan berganda, anda boleh daftar sebagai Ahli Shaklee. Anda akan mendapat penjimatan sebanyak 15-30% jika daftar sebagai Ahli Shaklee. Untuk keterangan lanjut berkaitan pendaftaran keahlian, boleh terus hubungi saya.

**Pastinya anda ingin ketahui CARA UNTUK JOIN AHLI
**Pasti nya anda ingin tahu KELEBIHAN JOIN SHAKLEE
**Anda pasti teruja kerana BUSINESS SHAKLEE BOLEH DIWARISI
Farhah&Jamil (881663) 
SMS/Wassap: 0129478477  
atau PM sy di link ni: http://tinyurl.com/qh7rqx9 
FB: Ummu Ziyad Ibn Jamil 
Page:
Mamaworld Collections 
Ikhtiar Hamil 
Vitamin C Plus 500mg (Original) 
Pengedar Supplement Sungai Petani

Exit mobile version