Hari ini nak beralih ke topik yang luar dari segi kesihatan sikit tapi sedikit sebanyak ada berkait rapat juga dengan kesihatan iaitu berkaitan dengan kesihatan hubungan intim suami isteri. Bercakap mengenai hubungan intim..ada situasi yang menyebabkan kehidupan hubungan intim antara suami isteri terjejas iaitu karier.

Seperti yang kita tahu..bila kedua-dua pasangan bekerja..pagi mereka keluar..kadang-kadang jam 7 baru pulang ke rumah. Situasi ini kadang-kadang membuatkan pasangan hilang modd untuk bersama disebabkan keletihan dan kepenatan yang dilalui di tempat kerja. Desakan memenuhi segala tuntutan pekerjaan bukan sahaja menyebabkan tekanan malah mrosakkan kehidupan seks atau hubunga intim suami isteri.

Rasa letih bekerja melebihi 8 jam sehari akan menyebakan mood untuk melayan suami atau isteri hilang. Ingatan terhadap kerja-kerja di pejabat juga tidak akan pernah hilang walaupun pasnagan sudah ada di hadapan mata dan memujuk rayu. Keadaan ini tidak boleh di biasakan dan dibiarkan kerana ia akan merosakkan hubungan suami isteri kerana terpaksa mengecewakan pasangan masing-masing.

Aturlah strategi baru seberapa cepat yang mungkin bagi memastikan kehidupan hubungan intim suami isteri tidak terjejas. Antara langkah-langkah yang boleh diambil:

 

1) Berbicara bersama pasangan

Setelah pulang dari kerja, ambil masa untuk bersembang dan melepaskan lelah berkaitan kerja bersama pasangan. Berceritalah dan luahkan apa sahaja kelelahan yang dialami ketika di pejabat. tetapi ingat, biarlah masa yang diambil untuk berbicara pasla kerja hanya 15 minit sahaja. Sebab kalau melebih-lebih bercerita pasal kerja, pasangan pon hilang mood nak dengar. Then setelah selesai bercerita, nikmatilah waktu santai bersama pasangan dengan ahti yang tenang dan lapang.

2) Romantis kembali

Kalau diawal perkahwinan, setiap masa..setiap saat kita rasa nak romantis bersama pasangan sehinggakan orang tengok pon naik bosan kan. Tetapi bila dah mula sibuk dengan pekerjaan..akan menyebabkan kita lupa untuk bersikap romantis. Jadi, bermula dari sekarang kita kena kembalikan saat di awal perkahwinan dulu. Walaubagaimana sibuk sekalipun dengan kerja, carilah masa untuk berdua-duaan bersama pasangan..menonton wayang dan bersiar sambil berpegangan tangan. Tidak kira suami atau isteri, sesiapa sahaja boleh mulakan dan pastinya hati pasangan akan berbunga-bungan dan semestinya mood hubungan intim juga akan kembali.

3)  Senaman

Senaman boleh membantu hubungan intim suami isteri??Nampak macam remeh kan??Tetapi senaman ni penting kerana senaman mampu meningkatkan libido dan membantu menurunkan tekanan kerja. So silalah luangkan sedikit masa selepas kerja untuk bersenam.

Selain meningkatkan keinginan untuk bersama pasangan, senaman juga membantu meningkatkan tenaga, jadi secara tidak langsung anda akan lebih tahan lama ketika bersama pasangan.

4) Lakukan sahaja

Just do it!!!Tak perlu fikir-fikir..tak perlu plan-plan..lakukan terus. Kadang-kadang bila kita terlalu fikir untuk berikan yang terbaik kepada pasangan, kita rasa jadi malas..sebab banyak benda nak kena fikir. So ubah cara, lakukan seperti menghadapi makan malam.. Makan sahaja menu utama dan lewatkan makanan pembukaan dan penutup. Dasyat eprumpamaan..tetapi itulah hakikatnya..lebih mudah kalau kita terus ugkapkan pada pasangan..dan pastinya tidak akan dikecewakan..

5) Bercuti

Ubat dan penawar yang paling mujarab untuk menyembuhkan tekanan kerja dan masaalah hubungan intim antara suami isteri adalah dengan bercuti. Bercuti berdua tanpa gangguan bukan sahaja dapat release tension tapi dapat merapatkan hubungan suami isteri yang makin suram.

Untuk pengambilan supplement bagi membantu masaalah hubungan intim suami isteri..anda boleh mencuba produk berikut:

1. Alfalfa dan GLA untuk isteri

2. Vitamin E untuk suami

Jom kalau nak order Set Hubungan Intim atau Set Honeymoon ini. Boleh order sendiri gunakan Kad Kredit atau Kad Debit boleh direct tekan di bawah. If nak order direct dengan saya pon boleh.

 

INGIN DAPATKAN PENJIMATAN BERGANDA DENGAN JADI AHLI??

Untuk dapatkan penjimatan berganda, anda boleh daftar sebagai Ahli Shaklee. Anda akan mendapat penjimatan sebanyak 15-30% jika daftar sebagai Ahli Shaklee. Untuk keterangan lanjut berkaitan pendaftaran keahlian, boleh terus hubungi saya.

**Pastinya anda ingin ketahui CARA UNTUK JOIN AHLI

**Pasti nya anda ingin tahu KELEBIHAN JOIN SHAKLEE

**Anda pasti teruja kerana BUSINESS SHAKLEE BOLEH DIWARISI


Farhah&Jamil (881663)