Hari in kita buat entry santai-santai sahaja. Nak bercerita pengalaman mengandung bersama Shaklee. Masa mengandung kan anak pertama, saya tak kenal lagi Shaklee. Tak pernah terdetik nak cuba apa-apa supplement kecuali yang doktor bagi. Masa tu tengah study. So memang energy banyak guna. Naik turun panjat bukit dan tangga nak pergi kelas. Masa tu juga bulan puasa. Puasa tak payah cakap lah..memang banyak hari tinggal. Nak tahu berapa hari?15 hari ok..banyakkan dan jenuh nak ganti.

After bersalin saya baru kenal Shaklee. Ambil milk booster dan sebgainya. Alhamdulillah susu pada awalnya sikit, tapi lepas amalkan Shaklee dan juga konsep demand & supply..susu bertambah. Pum banyak dapat, tapi sayangnya anak pulak tak minum EBM. So memang berpuas hati dengan Shaklee.

Tahun 2012 saya disahkan mengandung tetapi Allah lebih sayang kan janin tu, saya keguguran. After keguguran dan rehat, almost one year juga usaha untuk hamil tapi masih tak berjaya. saya pun ambil keputusan untuk amalkan GLA. Alhamdulillah habis sebotol GLA saya disahkan mengandung dan sekarang dah pun 5 bulan. Masa ni dah jadi ahli Shaklee dan buat income dah. 

Bila disahkan mengandung dan Ramadhan menghampiri, kerisauan mula melanda. Sebab teringat masa 1st pregnansy 2 tahun lepas. Sangat risau tak mampu nak berpuasa. Tetapi saya tekad untuk cuba puasa sebelum Ramadhan. Amazingly, saya berjaya puasa selama seminggu berturut-turut..alhamdulillah. Pengambilan supplement Shaklee banyak membantu. Penganbilan Energizing Soy Protein dan Performance Drink memberikan tenga, hilangkan rasa pedih perut dan kekalkan bendalir daalam badan. Dengan rutin harian sebgai suri rumah yang bekerja dari rumah, kerja memang tak pernah habis. Tanggungjawab pada keluarga dan bines adalah 24 hours. Alhamdulillah Shaklee sangat-sangat membantu.

Selain ESP dan performnce Drink, saya juga amalkan Vita Lea dan Vitamin C. Paras hemoglobin saya rendah walaupun saya ambil ubat klinik. After amalkan Vita Lea, alhamdulillah dengan izin Allah, Hemoglobin saya naik. Vitamin C saya amalkan untuk imunisasi saya dan anak dalam kandungan.


Ini antara produk Shaklee yang saya amalkan untuk ikhtiar mengandung dan juga semasa hamil 🙂

Vita Lea untuk HB rendah

GLA untuk ikhtiar hami, kesuburan dan period tidak teratur

ESP mengenyangkan
Performance Drink mengekalkan bendalir dalam badan