Saya megenali Set Berpantang Shaklee selepas melahirkan anak pertama. Masa itu sangat excited sebab dah tak perlu makan jamu-jamu lagi dah. Selain Set Berpantang, saya amalkan juga Set Menyusu. Alhamdulillah, Set Berpantang Shaklee memang mesra pengguna. Luka jahitan sebelum saya amalkan Set Berpantang ni memang lambat sembuh. Selepas seminggu saya amalkan, alhamdulillah luka cepat jer hilang dan tak melecet dah. Bukan itu sahaja, Set Berpantang Shaklee juga sesuai diambil walaupun anak ada jaundis. Tak seperti jamu, ibu berpantang perlu elakkan jikalau anak ada jaundis. Sebab itu saa katakan yang Set Berpantang Shaklee memang sangat mesra kepada ibu dan bayi. Ia juga memberikan tenaga sepanjang hari bagi menguruskan bayi yang baru lahir lebih-lebih lagi kepada ibu yang berpantang sendiri.

Supplement apa yang terkandung dalam set ini dan apa pulak khasiatnya??
Jom baca kat bawah..

Apa keistimewaan set berpantang Shaklee?

1. ZINC : Membantu mempercepatkan proses penyembuhan luka kerana adanya zink dalam set ini. Selain mempercepatkan proses penyembuhan luka, ia membantu mengurangkan rambut gugur yang lazimnya dialami oleh ibu dalam pantang.

2. VITAMIN C : Adanya Vitamin C yang berfungsi memulihkan sel-sel badan, memberikan seri pada wajah si ibu (bukan susuk tau heehe) yang pucat dan kurang berseri semasa dalam pantang.Kandungan Vitamin C memainkan peranan penting dalam penghasilan kolagen yang dikenali boleh menganjalkan kulit.

3.  B-COMPLEX : Adanya B Complex yang membantu menghindarkan stress pada ibu dalam pantang. Jangan sampai kita mengalami gila meroyan pulak dalam masa berpantang ini. 

4. VITA LEA : Adanya Vitalea yang berfungsi sebagai multivitamin kepada ibu. Ibu berpantang akan rasa lebih bertenaga dalam menguruskan anak. Faham-faham sahaja lah cabaran berpantang memerlukan ibu cergas dan sihat.

5. ISOLATE SOY PROTEIN (ESP): Dengan ESP, ibu akan lebih bertenaga menguruskan rumah tangga disamping bayi yang baru lahir. Selain itu, ESP juga membantu dalam penyusuan susu ibu.


Klik di sini  dan di sini untuk info lain


Di bawah adalah perkongsian dariseorang ibu yang mengamalkan Set Berpantang Shaklee:

Wow menarik kan perkongsian dari customer kita ni. So kepada ibu-ibu yang bimbang untuk mengambil jamu memberi kesan kepada bayi, apa salahnya cuba amalkan Set Berpantang Shaklee. Sememangnya ia menjadi pilihan ramai.