Pernah tak terfikir, dalam banyak2 produk supplement yang ada dipasaran…kenapa 
saya pilih Shaklee? Sedangkan banyak lagi vitamin lain yang boleh didapati di farmasi 
dengan lebih mudah dan adakalanya lebih murah.

Sebab-sebab Shaklee pilihan saya

1) Shaklee dibuat dari bahan2 semulajadi. Tak percaya? Anda tengok pada label botol/canister supplement Shaklee ada banyak nama2 kimia yang kita tak faham. Tapi sebenarnya ia adalah plant-derived, iaitu diperbuat daripada tumbuhan. Malah alcohol, glycerin dalam Shaklee adalah plant based.
2) Shaklee menjalani Ujian Klinikal, yang mana TIDAK ADA RULES untuk produk nutraceutikal untuk dibuat ujian klinikal. Namun demi memastikan ia benar2 berkesan, Shaklee tetap menjalankannya.
3) Peer/idendent study & published journal. Dr Bruce Miller satu ketika pernah menghantar emel kepada company2 lain yang juga mengeluarkan vitamin dan meminta supaya company2 tersebut published journal/study mereka…tapi sayangnya TAKDE, kecuali Shaklee.
4) Shaklee bebas dari bahan kimia, bahan pengawet mahupun unsur2 dadah. Ini sangat2 berbeza berbanding sesetengah supplement, in fact ubat2an yang boleh kita dapati dari klinik/farmasi. Tak percaya jugak? Jom sama2 baca testimoni di bawah ni ye.bawah ni ye.
Shaklee Bebas Steroid dan Unsur Dadah
“kejap td pegi buat ujian saringan air kencing di opis..memang tiap2 tahun opis buat..

mase cek tadi..salah sorg kakitngan kementerian kesihatan tanye..tak de amik pape kn?..


ada, saya amik supplement tambah susu ibu, tenaga, kulit etc..brand shaklee..

oo..kita tunggu result jap k..ok

negative:-)


ha tengok…walaupun saya telan hampir 10 jenis supplement shaklee setiap hari selama lebih setaun ni..tapi saya bebas dadah..

which is mean..memang terbukti supplement from shaklee adalah 100& semulajadi bebas steroid dan unsur dadah:-)

a few cases, every year di tempat kerja saya 2-3 org rakab sekerja positif dadah..jangan terkejut..

mereka ni umur nak dekat pencen dah..de macam2 penyakit, sakit jamtung la, darah tinggi la, kencing manis la dll dan diorang ni amik ubat ikut perskripsi doktor..

tapi seperti semua sedia maklum ubat dari klinik mesti ada kandungan drug..

bayangkan klo kite demam pun doctir bagi 2-3 jenis ubat..ini kan sakit2 feverer kat malaysia ni..sekali amik ubat mau dekat 10 jenis yang memang confirm de contain drugs sintetik..

so kawan2, jom kita bertukar kepada supplement smulajadi..badan sihat, hati pun manyakkk2 senang ooo^__^”

Jadi, yakinilah dengan pilihan anda. Shaklee mengeluarkan pelbagai produk dari produk kesihatan sehinggalah penjagaan diri dan produk pembersihan. Gunalah Shaklee tanpa ragu2.