Assalamualaikum

Bercakap tentang kanser, saya ada satu cerita nak dikongsikan berkaitan kanser kalenjar. Kalenjar dalan badan kita ni banyak tau dan salah satunya kalenjar air liur. Ustazah saya di sekolah rendah dulu yang dah kembali ke rahmatullah disebabkan oleh kanser kalenjar air liur. Masa tu sangat terkejut, tak sempat nak pergi melawat dan dengar berita dia dah kembali kepada pencipta.

Hari ni saya nak ulas berkaitan kanser kalenjar air liur ni. Knser kalenjr air liur ni sangat jarang kita dengar sebab berdasarkan laporan Daftar Barah kebangsaan 2003, hanya 1% sahaja yang melibatkan kanser kalenjar air liur dengan 0.6% kes adalah pesakit lelaki.

Kanser kalenjar air liur 2

Kalenjr air liur mempunai 3 pasang iaitu parotid, sublingual dan submandibular dan kesemua tu adalah kalenjar utama.  Kalenjar air liur bertindak menghasilkan air liur yang diperlukan dalam proses pencernaan selain mulut sentiasa lembap.

Kebiasaanya kes ketumbuhan kalenjar liur terjadi pada kalenjar parotid. Hampir 80% kes ketumbuhan adalah pada kalenjar parotid dan ia tak semestinya kanser. Jika sekiranya ketumbuhan itu adalah kanser, maka kalenjar itu akan dibuang kerana jika tidak dibuang, ia akan menngkatkan risiko merebak ke bahagian lain.

Bagi kes ketumbuhan yang disebabkan kanser, kalenjar dibahagian muka semakin membesar dan sakit. Ada kes juga dimana saraf muka lumpuh jika kanser sudah masuk ke peringkat yang lebih teruk.

Punca kanser kalenjar air liur ini sebanrnya tidak dapat dipastikan. Risiko kanser kalenjar air liur biasanya dikaitkan dengan usia yang lanjut dan jupendedahakan kepada sesetengah jenis radiasi.

Gejalan Kanser Kalenjar Air Liur

  • Benjol atau bengkak di kawasan berdekatan rahang, di dalam mulut atau di leher
  • Sebelah muka menjadi kebas
  • Otot pada sebelah muka menjadi lemah
  • Sukar menelan
  • Sukar membuka mulut

Rawatan Untuk Kanser Kalenjar Air Liur

Rawatan bergantung kepada jenis, saiz dan tahap barah. Umumnya rawatan barah jenis ini hanyalah pembedahan atau terapi radiasi.

Selain itu saya syorkan untuk cuba kaedah alternatif dengan menagmbil Vivix Shaklee.Vivix kaya dengan antioksidan yang tinggi dan mempunyai resveratrol yang dpat membantu memulihkan sel-sel yang rosak.

kanser perut 1

kanser perut 2

Anggur muscadine adalah salah satu ramuan dalam Vivix yang sangat baik untuk anti kanser.Anggur ini memounyai asid allegik dalam kepekatan yang tinggi, satu phyto-nutrient yang tidak dijumpai di dalam anggur biasa. Ia telah menunjukkan mempunyai ciri-ciri menghentikan kimia penyebab kanser, anti virus dan anti bakteria.

Saya nak share satu testimoni pengidap kanser kalenjar yang mengalami perubahan mendadak selepas mengamalkan vivix selama sebulan.

” Testimoni dari pak sedara Ana sendiri yang ada kanser kelenjar. Masih dalam proses pemulihan tetapi bila amalkan Vivix memang nampak improvement.

Bengkak kelenjar sebesar buah kedondong pada bahagian leher dah surut macam biasa. Pak sedara ada bagitau mak Ana yang dia rasa bertenaga sket selepas minum Vivix.


Mohon doa anda semua doakan pak sedara Ana segera sembuh dan bebas kanser ye.

Fyi : Baru sebulan guna Vivix. Tak habis sebotol pun lagi dah nampak perubahan positif. Alhamdulillah.

Share and spread guys. Moga kita dapat bantu ramai pesakit kanser di luar sana ? “

kanser kalenjar air liur
Boleh ikhtiarkan dengan Vivix bagi mereka yang ingin merawat sakit kanser atau mencegah kanser. Boleh hubungi saya Farhah 0129478477 untuk order.