Assalamualaikum

Radang sendi merupakan gangguan pada sendi di mana menyebabkan tubuh mengalami gangguan pada saat bergerak. Sendi terdiri daripada tulang rawan, ligamen, tendon dan cecair sinovia (merupakan bendalir yang melicinkan sendi-sendi) di mana ia bertindak memberikan keselesaan antar tulang-tulang dan membantu menyerap hentakan dari impak fizikal.

sakit sendi

Sendi-semdi membentuk hubungan antara tulang temulang yang memberi sokongan dan membantu anda bergerak. Sakit arthritis merupakan keradangan apabila bendalir sinovia diserang oleh sel darah putih teraktif dsan menyebabkan bahan kimia tertentu dilepaskan ke dalam bendalir.vivx sendiRadang sendi juga disebabkan oleh kemerosotan tulang rawan yang menjadi penyebab kepada kesakitan apabila tulang-tulang gosok antara satu sama lain. Macam mana nak legakan sakit sendi ni? Mai saya nak share satu testimoni yang mana sakit sendi dia hilang dan boleh solat macam biasa. Dia pon dah tak makan ubat hospital dah selepas cuba vivix.

Testimoni 1:

vivix sendi 2

Testimoni 2:

vivix sendi
Dalam vivix terdapat ramuan Elderberi yang telah digunakan secara tradisional untuk merawat masaalah arthritis. Selain tu dalam satu jurnal kajian saintifik bertajuk Scientific Evidence and Rtionale for the Delevopement of Curcumin and Resveratrol as Neuutraceutricals for Joint Health (Int J Mol Sci. 2012; 13 (4): 4202-4232) dapat disimpulkan bahawa terbukti resveratrol boleh membantu:

  • mengekalkan dan memperbaiki fungsi serta struktur sendi
  • Mengurangkan faktor yang menjadi punca kepada penyakit yang berkaitan sendi

Jadi bagi mereka yang ada masaalah sendi, boleh lah cuba amalkan vivix. InsyAllah sangat membantu memelihara sendi anda. Boleh sms/wassap Farhah 0129478477 untuk order.