Assalamualaikum

Hari ni nak bercerita pasal berpantang walaupon saya sendiri tengah menanti hari untuk bersalin, tapi nak share juga pengalaman ibu-ibu yang berpantang luar biasa. Lepas bersalin nanti kali ni saya pon nak follow juga cara berpantang ibu-ibu yang luar biasa ni.

pantang dengan vivix

Bercakap tentang berpantang, ibu zaman sekarang memang kebanyakan nya berpantang sendiri. Ada sesetengah sangat menitikberatkan soal berpantang, tetapi ada yang ambil mudah disebabkan terpaksa beroantang dalam masa yang sama menjaga anak-anak yang lain. Sehinggakan luka bersalin lambat sembuh, badan lemau dan tak bertenaga, dan yang paling teruk ada yang mengalami bentan.

Bercakap pasla luka bersalin, ada yang bersalin secara normal tetapi terpaksa dijahit juga dan ada yang bersalin secara pembedahan. Bahagian luka memang sangat0sangat perlu dijaga supaya tidak terkena jangkitan kuman dan lambat sembuh. Sangat sukar untuk jalani kehidupan ibu yang dalam pantang kalau bahagian luka lambat sembuh.

Tidak ketinggalan juga yang tidak menjaga pantang sehingga mengalami bentan. Bentan ni bila mana ibu yanglepas bersalin mengalami rasa sejuk yang luar biasa sehingga menggigil. Apa yang menjadi punca berlakunya bentan ni?

Antara punca-puncanya ialah:

  • mandi pada waktu malam
  • makan makanan yang sejuk
  • terlanggar atau tersadung ibu jari kaki
  • tidak bertungku dan sebagainya

Bentan ni banyak jenisnya, antaranya:

  • Bentan urat: ibu dalam pantang akan rasa bisa pada urat dan sendi
  • Bentan peranakan: sakit pada ari-ari dan boleh sampai tahap tumpah darah

Bentan ni boleh dielakkan dengan mengamalkan cara pantang yang betul. Walaupon ibu-ibu sibuk uruskan hal rumahtangga dalam pantang, sebolehnya jangan abaikan kesihatan diri. Pemakanan semasa berpantang perlu di jaga, elakkan mandi pada waktu malam, bertungku jika mengalami sejuk-sejuk badan, minum minuman yang panas atau yang boleh memanaskan badan.

Saya nak share pengalaman ibu-ibu yang awesome berpantang sehinggakan luka cepat sembuh, badan cergas tak macam orang berpantang dan bebas dari bentan:

Testimoni 1:

Ibu ni ambil Vivix dan Ostamtrix masa dia alami bentan kali kedua dan ketiga. Alhamdulillah memang hilang bentan tu.

pantang vivix 5

Testimoni 2:

Ibu ni alami luka jahitan yang sangat banyak sampai nak duduk pon rasa sakit. Dia ambil Vivix semasa dala pantang dan alhamdulillah lepas 3 hari makan terus hilang rasa sakit.

pantang vivix

Testimoni 3:

Ibu ni ambil Vivix dalam pantang. Badan dia bertenaga tak macma orang dalam pantang. Paling best susu jadi banyak, Vivix ni boleh jadi milk booster dia pula. Memang terbaik lah.

pantang vivix 2

Testimoni 4:

Luka ceaser cepat sembuh selepas amalkan Vivix dalam pantang.

Bagaimana sebenarnya Vivix membantu ketika dalam pantang?

Vivix ni bertindak:

  • memulihkan sel-sel yang rosak
  • mengembalikan tenaga pada sel
  • pelihara sel yang masih sihat

Selain itu, kandungan resveretrol dalam Vivix bertindak memanaskan badan sebab tu sesuai sangat diambil kalau ibu-ibu mengalami bentan.

Bila tengok tetimoni ibu-ibu hebat ni, rasa teruja pula saya nak berpantang dengan Vivix lepas bersalin anak ketiga nanti. Maklumlah akan berpantang sendiri maka haruslah ready sesuatu yang boleh memberi tenaga yang luar biasa dan elakkan dari bentan. Jom ibu-ibu cuba Vivix dalam pantang insyaAllah kita usahakan yang terbaik.

Jom ibu-ibu nak cuba Vivix dalam pantang, boleh direct sms/wasaap Farhah 0129478477. Moga kita jadi ibu yang luar biasa dengan ikhtiar Vivix.