Assalamualaikum

Fibroid ni adalah satu jenis ketumbuhan yang biasa dialami oleh wanita. Fibroid ni adalah pertumbuhan sel yang tidak normal pada rahim. Fibroid ada kalanya tidak merbahaya tetapi ia jga boleh menyebabkan terjadinya kanser.

fiborid

Fibroid terjadi disebabkan oleh radikal bebas. Ia boleh tumbuh semula selepas dibuang jika radikal bebas tidak dikawal baik oleh antioksidan. Komplikasi apabila terdapatnya fibroid adalah kesukaran untuk hamil.

Fibroid menyebabkan kesukaran untuk hamil kerana keehadiran fibroid akan mengubah dinding rahim dan menyukarkan embrio untuk melekat pada dinding rahim. Jika fibroid tu terlalu besar, ia juga menyebabkan salur fallopion tersumbat dan menyebabkan seseorang itu sukar hamil. Fibroid sewaktu hamil juga membawa risiko kelahiran tidak cukup bulan.

Gejala atau Tanda-tanda Fibroid:

  • Rasa sakit atau pedih di bahagian bawah pinggang
  • Senggugut
  • Masaalah pendarahan yang luar biasa
  • Rasa senak di bahagian bawah abdomen atau tekanan pada pelvis
  • Pendarahan antara kitaran haid
  • Tempoh haid yang sangat panjang
  • Darah haid yang banyak dari biasa
  • Sakit ketika mengadakan hubungan kelamin
  • Kencing tidak lawas atau kerap kencing disebabkan tekanan pada pundi kencing
  • Sembelit disebabkan tekanan pada rektum

Rawatan Untuk Fibroid:

Sepeti yang dijelaskan di atas tadi, punca berlakunya fibroid adalah disebabkan oleh radikal bebas, maka nak kawal radikal bebas ni perlukan kepada pengambilan antioksidan yang boleh didapati dalam makanan harian kita. Tetapi sebenarnya ia tidak mencukupi sebab kebanyakan nya akan musnah bila kita masak dengan suhu yang tinggi.

Selain dari pemakanan harian, pengambilan supplement yang tinggi antioksidan juga penting untuk cover balik yang tidak mencukupi. Antara supplement yang tinggi antioksidan adalah Vivix.

Di dalam Vivix terdapat kandungan lobak ungu. Warna ungu dari lobak ungu inu adalah disebabkan oleh kompaun antioksidan yang dikenali sebagai anthocyanin. Antioksidan berfungsi untuk melawan radikal bebas yang menyebabkan kerosakan sel secara kekal dan penyakit kronik seperti ketumbuhan, kanser, serangan jantung dan kolestrol tinggi.

Saya nak share testimoni customer yang fibroid dia dah mengecut dari 7 cm kepada 3 cm. Check it out!!

fibroid_vivix

Alhamdulillah Vivix boleh membantu masaalah fibroid dengan mengawal radikal bebas. Kepada yang ada masaalah fibroid boleh cuba ambil Vivix sebagai salah satu rawatan alternatif. Untuk sebarang pertanyaan boleh wassap Farhah 0129478477.