Assalamualaikum

Cegah dan Rawat Batu Karang Sebelum Parah

Semalam ada customer yang bertanyakan tentang rawatan batu karang menggunakan supplement Shaklee. Sebelum tu saya nak bercerita sikit tentang batu karang ni. Ni bukan batu karang kat laut ye. Ni berkaitan penyakit batu karang yang kebiasaanya di alami oleh orang lelaki tetapi ada juga di kalangan wanita yang hadapi masaalah batu karnag ni.

Batu karang ni adalah batu yang terdapat dalam ginjal atau dikenali sebagai buah pingggang, terjadi dari tumbuhan kristal halus dari beberapa jenis kimia. Saiz batu karnag ni ada yang halus seperti pasir dan boleh jadi sebesar bola golf. Kebanyakan batu tumbuh membesar dalam ginjal dan kemudian bergerak ke bawah iaitu oke dalam saluran kencing dimana ianya menjadi bertambah besar.

Keadaan akan jadi oarah sekiranya batu-batu menjadi terlalu besar dan mengakibatkan gangguan kepada perjalanan aliran air kencing. Ada keadaan di mana kencing akan keluar bersama darah dan rasa sakit yang amat.

Batu karang ni terbentuk disebabkan terdapat kepekatan yang tinggi bahan-bahan tertentu di dalam air kencing yang menyebabkan terbentuknya kristal. Ianya berpunca dari kurangnya minum air. Selain itu, batu karang juga boleh terjadi di sebabkan oleh jangkitan salur kencing yang berulang kali, pembesaran kalenjar prostat yang menyebabkan takungan air kencing yang membawa kepada berlakunya jangkitan.

Antara gejala-gejala batu karnag ni adalah:

  • Air kencing berdarah
  • Air kencing keruh dan berbau busuk
  • Kencing tak lawas
  • Rasa sakit yang teramat sangat daripada belakang hingga ke kemaluan
  • Demam jika terdapat jangkitan kuman
  • Rasa sakit dan sengal-sengal di bekalang jika batu karang terjadi di buah pinggang
  • Loya, muntah dan sesak nafas bagi kes kronik kerana kegagalan buah pinggang

Nampak macam mustahil je kan ada supplement yang boleh rawat batu karang ni. cadangan saya untuk customer tersebut adalah Vivix. Bagaimana penyakit Batu Karang boleh dicegah dengan vivix atau dgn kata lain sembuh dgn vivix? Mesti ada yang tak yakin kan Vivix ni cegah penyakit batu karang ?12795442_10207600737569078_678993939872707152_n

Mai sini saya nak share. Jangan terkejut ada yg ambil tak sampai seminggu, urin dah jernih dan badan rasa lebih sihat. Nanti saya akan share testimoni lain Vivix boleh sembuhkan batu karang.

Seperti kita tahu, Vivix ni mampu membaiki dan melindungi selular DNA supaya sentiasa baik. Selain itu ia mengawal genetik supaya sentiasa melambatkan penuaan sel badan serta menggalakkan pembentukan mitokondria  untuk meningkatkan tahap tenaga dalam sel tubuh.Antara punca sebarang penyakit termasuklah penyakit batu karang ialah kerana MITOKINDRIA GAGAL HASILKAN TENAGA.

Mitokondria adalah sebuah organel terbesar yang kedua yang ada di dalam sel. Vivix menggalakkan pembentukan mitokondria utk meningkatkan tahap tenaga dalam tubuh bagi melawan penyakit dan ketidakstabilan badan. Maka Vivix ni boleh bertindak untuk merawat ketidakstabilan dalam badan dengan wujudnya batu karang serta merawat sakit batu karang tersebut. Kat bawah ni saya share satu testimoni di mana suami kepada customer ni bebas dari sakit batu karnag selepas ambil Vivix.

12794538_10207600738049090_7634113846291566354_n

Alhamdulillah. Batu karang keluar melalui kencing selepas amalkan Vivix. SO kepada mereka yang hadapi masaalah batu karang, boleh lah cuba Vivix.