Assalamualaikum

Pernah tak perasan kat area mata ada bintik-bintik putih. Bukan jerawat tapi bintik tu macam jerawat dan sangat susah nak hilang. Kalau jerawat memang akan kecut dan hilangkan dengan mudah. Tapi bintik ni sangat susah. Nama bintik bawah mata tu di kenali sebagai bintik kolestrol.

cara nak hilangkan bintik kolestrol

Bintik kolestrol ni sebenarnya di sebabkan oleh kolestrol tinggi dalam badan. Bila dah kolestrol tinggi, maka macam-macam lah penyakit yang datang. Penyakit di sebabkan kolestrol yang tinggi ni banyak tau antaranya bintik kolestrol ni. Ada ke cara nak hilangkan bintik kolestrol ni?? Memang sakit mata kan tengok bintik-bintik putih bawah mata. Sebelum tu kita perlu tahu dulu apa punca berlakunya bintik kolestrol dan bagaimana nak hilangkan bintik kolestrol ni.

PUNCA BERLAKU BINTIK KOLESTROL

Bintik kolestrol ni berpunca dari salur darah yang mengandungi kolestrol tinggi, dimana lemak di bawah kulit berkumpul dan salur darah menjadi sempit.

Selain itu gaya hidup yang tidak sihat juga menjadi menjadi penyebab kepada masaalah bintik kolestrol ni. Bukan tu je tau, pengambilan maknan tinggi kolestrol, kurang bersenam dan tidak mengeluarkan peluh menjadi punca berlakunya bintik kolestrol.

BAGAIMANA CARA NAK HILANGKAN BINTIK KOLESTROL

 • Kurangkan makanan berlemak dan tinggi kolestrol.
 • Banyakkan ambil buah-buahan segar dan juga sayur-sayuran.
 • Banyakkan maknan yang mengandungi kolestrol baik dan tinggalkan kolestrol jahat. Kolestrol jahat dikenali sebagai LDL dan kolestrol baik dikenali sebagai HDL.
 • Makan maknan yang boleh tingkatkan paras HDL seperti gandum penuh. Contoh maknan yang berunsur gandum penuh adalah roti. Tetapi bukan roti putih tau, bertukar kepada wholemeal bread.
 • Ambil Omega 3. Ambil makanan tambahan yang mengandungi kandungan Omega 3 yang tinggi seperti Omega Guard Shaklee. Selain tu boleh bertukar kepada telur yang tinggi Omega 3 seperti telur brand LTK Omega Plus dan banyak lagu brand lain di pasaran.
 • Kurangkan makanan yang berunsur daging dan lebihkan pengambilan ikan.
 • Tambahkan bawang putih di dalam setiap hidangan sebab bawang putih ni bertindak sebagai agen anti radang yang mana kolestrol akan meningkat dengan adanya proses keradangan. Nak mudah ambil je Garlic Shaklee.
 • Lebihkan bawang dalam setiap masakan seperti bawang merah dan seangkatannya kerana bawang bertindak sebagai anti radang.

Jadi hari ini saya nak memperkenalkan produk wajib diambil jika mengahadapi masaalah kolestrol tinggi dan menjadi penyebab kepada masaalah kolestrol iaitu  Omega, Lecithin dan Garlic.


kolestrol
Omega Guard Shaklee: 

 • Merupakan asid lemak dari minyak ikan omega-3 dan ia sangat tinggi kolesrol HDL( kolestrol baik).
 • Berfungsi membawa kolestrol keluardari salur arteri ke hati untuk proses penyingkiran.
 • Dengan kehadiran HDL yang tinggi, ia dapat merendahkan paras LDL, maka plak pada dinding arteri dapat dicairkan lantas dapat melancarkan aliran darah.
 • Kehadiran plak pada dinding arteri sangat membahayakan kerana ia boleh menyebabkan darah tidak dapat mengalir dengan lancar dan tergumpal. Keadaan ini bolehmeningkatkan risiko strok.

Lecithin:

 • Lecithin shaklee kaya dengan ‘polyunsaturated fat’ dimana ia juga meningkatkan kadar HDL dan menurunkan kadar LDL (kolestrol jahat) dalam bdan.
 • Ia juga dikenali sebagai pengemulsi semulajadi kera ia mempunyai kesan melekat pada lemak. Ini bermakna Lecithin menyebabkan lemak itu terapung dalam darah dan mencegah lemak dari melekat pada dinding membran

Garlic Shaklee:

 • Bertindak menurunkan kolestrol LDL, meningkatkan HDL, melindungi jantung dan menghalang dari terkena strok serta penyakit koronari.

Set kolestrol ni terbukti berkesan tau untuk menurunkan paras kolestrol dan menghilangkan bintik kolestrol. Jom kita tengok testimoni mereka yang dah berjaya turunkan kolestrol dan bintik kolestrol hilang!!!

testi bintik kolestrol

testimoni-2Bkolesterol

Farhah 0129478477 (SMS/Wassap)

INGIN DAPATKAN PENJIMATAN BERGANDA DENGAN JADI AHLI??

Untuk dapatkan penjimatan berganda, anda boleh daftar sebagai Ahli Shaklee. Anda akan mendapat penjimatan sebanyak 15-30% jika daftar sebagai Ahli Shaklee. Untuk keterangan lanjut berkaitan pendaftaran keahlian, boleh terus hubungi saya.

**Pastinya anda ingin ketahui CARA UNTUK JOIN AHLI
**Pasti nya anda ingin tahu KELEBIHAN JOIN SHAKLEE
**Anda pasti teruja kerana BUSINESS SHAKLEE BOLEH DIWARISI
**Anda mungkin ingin mengenali saya sebagai 5 FIGURES INCOME BIZ MENTOR