Vitain C dalam buah OrenVitamin C banyak terkandung dalam buah Oren. Beruntunglah bagi meraka yang gemar makan buah oren. Buah oren ni banyak khasiat dari sudut kecantikan dan juga kesihatan. Ini disebabkan oleh kandungan Vitamin C yang tinggi dalam buah ini.  Banyak kajian telah dilakukan yang membuktikan bahawa Vitamin C ni antara bahan paling utama yang berkesan dalam meningkatkan kecantikan dan kesihatan. Untuk mendapatkan Vitamin C yang secukupnya, pengambilan buah Oren penting dalam diet harian tetapi kalau tak mampu nak makan buah Oren yang banyak, anda boleh Vitamin C dalam bentuk tablet semulajadi.

Vitamin C ni banyak manfaat..antaranya:

1) IMUNISASI DAYA TAHAN BADAN DAN BAIK PULIH LUKA

Vitamin C bertindak melindungi badan daripada jangkitan  penyakit dan memelihara kesihatan tulang dan gigi. Selain itu Vitamin C juga dapat meningkatkan keupayaan badan dalam merawat luka dan tubuh terpelihara daripada bakteria, virus dan jangkitan.

Vitamin C yang dimakan boleh membantu mempercepatkan penyembuhan luka dan ia juga boleh melindungi kulit dari dirosakka oleh radikal bebas dan gelombang ultra ungu.

2) KURANGKAN SIMPTOM DEMAM

Fungsi Vitamin C dapat mengurangkan simptom demam dan bertindak sebagaiantihistamin yang berkesan dengan mengurangkan kesan yang tidak baikdari demam seperti sakit-sakit badan , selsema dan kesakitan.

Bukan itu sahja, Vitamin C juga dapat mengawal alergi yang menyebabkan demam. Ia bertindak mengurangkan plaras histamin dan biasanya mempercepatkan baik demam.

3) ANTIOKSIDA

Vitamin merupakan antioksida yang sangat hebat dan begitu berkesan dalam melinfungi badan dari radikal bebas yang memberi kesan tekanan oksidatif atau ‘sel karat’. Ia boleh menyebabkan kesan kesihtana yang tidak baik yang membawa kepada penyakit jantung dan strok.

4) SALURAN DARAH

Pengambilan Vitamin C akan memastikansaluran darah mengembang dengan baik. Pengembangan salur darah yang baik akan mengurangkan risiko penyakit jantung, kolestrol tinggi dan sakit dada.

5) KURUS

Vitamin C untuk kurus? Tak percaya? Kalau nak tahu..pengambilan Vitamin C telah terbukti berkesan membantu untuk menguruskan badan dan mengekalkan berat badan yang ideal. Kebiasaanya kalau kita menjalani rawatan pengurusan badan, pakar pemakanan akan mencadangkan pengambilan makanan yang tinggi kandungan Vitamin C dalam jadual pemakanan kerana ada kajian yang menunjukkan bahawa pengambilan Vitamin C boleh mengurangkan berat badan.

Para doktor mendapati yang amalan makanan yang kaya dengan VItamin C boleh merendahkan paras insulin disamping menyimpan gula dan menukarkannya kepada lemak. Insulin juga digunakan sebagai bahan bakar untuk mengurangkan berat badan.

6) PERLINDUNGAN DARI MATAHARI

Untuk kebaikan kulit, Vitamin C bertindak melindungi kulit dari radikal bebas yang terhasil apabila kita berjemur di bawah panas cahaya matahari, pencemaran dan juga kesan merokok. Vitamin C dapat mengurangkanselaran matahari disebabkan oleh radiasi ultra ungu dan seterusnya boleh menyebabkan barah kulit untuk jangka masa yang panjang.

7) PENGHASILAN KOLAGEN

Penghasilan kolagen semulajadi dalam badan adalah antara fungsi Vitamin C yang memang disukai oleh ramai orang. Kolagen dalam Vitamin C akan menjadikan kulit semakin gebu dan sekatakan warna tona kulit. Apabila kolagen berkurangan dalam badan, kulit akan menjadi kusam dan tidak bermaya. Kolagen bertindak melembapkan kulit dari dalam  dan mengurangkan kedutan serta tanda penuaan.

8) PENYEMBUHAN LUKA

Bagi mereka yang mengalami luka disebabkan kemalangan atau apa-apa sahaja termasuk lah ibu yang selepas melahirkan, pengambilan Vitamin C sangat penting untuk membantu penyembuhan luka dengan cepat. Vitamin C akan bertindak menggantikan tisu yang rosak sekaligus meneyembuhkan luka denga lebih cepat.

Kalau nak tahu..jika luka lambat sembuh..bermakna badan kita kekurangan Vitamin C. Jadi pengambilan Vitamin C ni penting bagi meningkatkan keanjalan kulit dan mempercepatkan tisu terbentuk bagi penyembuhan yang cepat.

9) MELINDUNGI PERUBAHAN WARNA KULIT

Vitamin C melindungi DNA dari tindak balas fotokimia yang menyebabkan tumor, perubahan warna kulit dan beberapa jenis barah kulit. Vitamin C juga bertindak untuk mencerahkan kulit dari masaalah jeragat dan tompok-tompok penuaan serta membantu kelihatan lebih muda dan kulit menjadi lebih lembut.

10) MENINGKATKAN PERTUMBUHAN RAMBUT

Rambut gugur selepas bersalin juga merupakan faktor kekurangan Vitamin C. Tanda-tanda kekurangan Vitamin C adalah rambut akan kering dan bercabang. Ia merupakan tanda rambut tidak sihat.Vitamin C Shaklee

Menarik bukan manfaat Vitamin C dalam kehidupan seharian?? Bagi mereka yang ingin dapatkan kesihatan yang optimus..boleh amalkan pengambilan Vitamin  dalam kehidupan harian. Tak larat nak makan buah Oren banyak-banyak?? Jangan risau sebab ada alternatif lain seperti pengambilan Vitamin C dalam bentuk tablet.

Shaklee menyediakan Vitamin C yang semulajadi , selamat dan berkesan. So boleh la cuba amalkan Vitamin C Shaklee yang banyak manfaatnya. Satu biji Vitamin C Shaklee bersamaan 7 biji buah oren dan kandungan 1 biji VitaminC dalam 1 tablet adalah 500mg. Sudah ramai yang mencuba dan hasilnya tidak mengecewakan. Jangan lupa juga bermasker dengan Vitamin C.

Testimoni Vitamin C

Testimoni Vitamin C

 

Ingin dapatkan Vitamin C Shaklee??? Boleh order sendiri gunakan Kad Kredit atau Kad Debit boleh direct tekan di bawah. If nak order direct dengan saya pon boleh.

 

INGIN DAPATKAN PENJIMATAN BERGANDA DENGAN JADI AHLI??

Untuk dapatkan penjimatan berganda, anda boleh daftar sebagai Ahli Shaklee. Anda akan mendapat penjimatan sebanyak 15-30% jika daftar sebagai Ahli Shaklee. Untuk keterangan lanjut berkaitan pendaftaran keahlian, boleh terus hubungi saya.

**Pastinya anda ingin ketahui CARA UNTUK JOIN AHLI
**Pasti nya anda ingin tahu KELEBIHAN JOIN SHAKLEE
**Anda pasti teruja kerana BUSINESS SHAKLEE BOLEH DIWARISI

 

Farhah&Jamil (881663) 
SMS/Wassap: 0129478477