Semalam bercerita pasal salah satu produk Shaklee yang boleh kempiskan perut boroi. Hari ni pulak nak cerita pasal tips kempiskan perut boroi. Semua orang tak suka perut buncit kan. Kalau ada yang suka tu mesti something worng somewhere. Lebih-lebih lagi wanita selepas bersalin, memang perut akan buncit sedikit dan banyak faktor yang mempengaruhi. Salah satu faktor adalah dari segi pemakanan. Kalau makan tak jaga lepas bersalin memang perut susah nak kempis balik lebih-lebih lagi kalau ambil maknan sejuk. Jangan tak tahu ais boleh penyebab kepada masaalah perut buncit. Lelaki pulak perut boroi mungkin disebabkan metabolisme rendah, kurang senaman dan juga disebabkan faktor pemakanan.
 
perut buncit
Kalau nak tahu perut besar atau buncit disebabkan tompokan lemak yang ada di perut atau otot perut yang tidak terlatih. Jadi berbalik pada tips kempiskan perut buncit, kawan-kawan boleh try tips-tips ni.  Ini antara tips-tips yang boleh di cuba dan insyaAllah membantu:
 
1. Minum Air Masak Yang Banyak
Apabila tubuh badan kita menerima sumber air yang banyak, keadaan itu akan mencairkan kuantiti sodium dalam tubuh badan sehingga membolehkan kuantiti air yang keluar dari tubuh badan juga meningkat. Mendapatkan jumlah air yang banyak juga akan menjaminkan fungsi hempedu yang lebih efektif sewaktu proses pembuangan air berjalan dengan lancar.
 
2. Makan Perlahan-lahan
Ketika menjamah makanan, kita tidak digalakkan makan dengan cepat kerana udara akan terkepung di dalam usus dan seterusnya membentuk gas yang menggalakkan perut menjadi perut buncit. Makanan yang tidak dikunyah sehingga kecil juga tidak dapat dicerna dengan sempurna yang seterusnya menyebabkan proses kembung perut berlaku.
3. Kurangkan Garam Dalam Makanan
Terlalu banyak garam dalam proses diet akan menambah ekstrak sodium terhadap cairan dalam tubuh dan melambatkan mekanisme proses pengeluaran air dari sel badan. Akibatnya, perut akan menjadi kembung dengan gas-gas yang terbentuk. Lama kelamaan, perut buncit pun boleh berlaku.
 
4. Makan Makanan Yang Penuh Serat
Ramai yang mungkin sedar perubahan fizikal badan mempengaruhi cara pembawakan diri seseorang apabila berdepan dengan orang ramai. Perubahan fizikal seperti ‘perut buncit’ kadang-kadang membuatkan seseorang itu berasa malu atau tidak mempunyai keyakinan diri apabila ingin menonjolkan diri di khalayak ramai. Bukan itu sahaja, perut buncit juga merupakan tanda awal kepada pelbagai jenis penyakit berbahaya (LINK).
 
Serat adalah elemen yang penting dalam piramid makanan. Untuk mengimbangi kuantiti air dalam tubuh badan, amalan memakan sayur-sayuran hijau dan buah-buahan seperti epal dan pear dapat membantu dalam proses penjagaan dari mendapat penyakit perut buncit ini.
5. Kesan Pengambilan Ubat
Terdapat juga kajian yang dilakukan mengatakan, pengambilan pelbagai jenis ubat-ubatan menjadi salah satu punca perut menjadi perut buncit. Sebagai contoh, ubat Aspirin yang terlalu kerap di ambil akan menyebabkan timbulnya penyakit lain seperti sembelit.
 
6. Hindari Sembelit
Sembelit berlaku apabila seseorang itu mengalami masalah dalam pembuangan danhanya membuang tidak lebih dari tiga kali seminggu. Sebagai akibat dari penyakit ini, perut akan mengumpul gas-gas yang berlebihan dan merangsang isi perut mengumpul lemak-lemak yang boleh menyebabkan kekembungan dan perut buncit. Oleh itu, pengambilan serat adalah digalakkan.
 
7. Lakukan Senaman atau Bersukan.
Bersukan sebanyak tiga kali seminggu dapat membantu meningkatkan kadar metabolisme dalam tubuh badan yang bagus untuk pembakaran dan pemecahan lemak.Bersukan akan membantu menggerakkan cairan berlebihan dalam perut dan dikeluarkan dari tubuh badan sebagai peluh. Ini seterusnya akan mengekalkan bentuk badan seseorang yang sesuai dengan ketinggian dan berat badan.
8. Berhenti Makan Lewat Malam
Kebanyakkan orang akan terus tidur selepas makan lewat malam. Ini bermakna lebihan gula yang dimakan semasa makan lewat malam akan ditukar kepada lemak kerana badan tidak boleh membakar lemak semasa kita tidur. Sebab itu digalakkan makan lewat malam 4 jam sebelum waktu tidur bagi memberi masa kepada sistem percernaan untuk hadamkan makanan.
Selain dari tips-tips di atas, Herb Lax juga membantu untuk kempiskan perut. Detail selanjutnya boleh review di link ni –> Herb Lax Shaklee Kempiskan Perut
Nak try Herb Lax pon boleh..jom order sendiri kalau nak guna Debit Card atau Credit Card..di jamin anda akan berpuas hati..

 

INGIN DAPATKAN PENJIMATAN BERGANDA DENGAN JADI AHLI??

Untuk dapatkan penjimatan berganda, anda boleh daftar sebagai Ahli Shaklee. Anda akan mendapat penjimatan sebanyak 15-30% jika daftar sebagai Ahli Shaklee. Untuk keterangan lanjut berkaitan pendaftaran keahlian, boleh terus hubungi saya.

**Pastinya anda ingin ketahui CARA UNTUK JOIN AHLI
**Pasti nya anda ingin tahu KELEBIHAN JOIN SHAKLEE
**Anda pasti teruja kerana BUSINESS SHAKLEE BOLEH DIWARISI
Farhah&Jamil (881663) 
SMS/Wassap: 0129478477