Sejak saya jadi ahli Shaklee, memang sudah ramai yang datang mengadu menyesal join Shaklee..rugi RM 75 join Shaklee..bila ditanya kenapa?? Jawapan yang memang saya sudah jangkakan..join ahli tapi TAK KENAL UPLINE..join ahli tapi UPLINE TAK AKTIF BISNES..join ahli tapi TAK KENAL SUSUR GALUR..dan akhirnya yang serius untuk buat bisnes terkapai-kapai dilambung ombak dan tersadai di tengah lautan.

Memang ini menjadi satu masaalah yang kami sendiri tidak dapat membantu kecuali MANGSA tersebut terpaksa mendaftar lagi sekali menggunakan nama orang lain. Itu antara alasan kenapa mereka merasakan sangat menyesal join Shaklee dan sangat rugi dengan modal RM 75 yang telah dikeluarkan. Jom kita tengok sebab-sebab lain secara lebih dekat kesilapan yang membuatkan anda akan menyesal join Shaklee.  • Daftar Dengan Upline Yang Tidak Aktif
Ini adalah satu kesilapan besar yang biasa dilakukan oleh mereka yang join ahli Shaklee yang bertujuan untuk bisnes iaitu kesilapan mendaftar di bawah upline yang tidak aktif untuk berbisnes dan tidak tahu menahu tentang selok belok bisnes Shaklee serta perkara yang berkaitan dengan produk.

Shaklee menyediakan peluang yang amat besar dalam menjana income. Lebih besar dari mereka yang makan gaji tetapi ianya akan terbantut sekiranya kesilapan memilih upline yang tidak aktif. Pemilihan berada di dalam kumpulan yang tepat dapat mebantu anda menjana income melebihi 5 angka sebulan.

Mendaftarkan diri sebgai ahli Shaklee di bawah kumpulan bimbingan saya adalah sesuatu yang sangat tepat kerana sudah menjadi tanggungjawab saya untuk guide dari awal sehingga akhir berkaitan marketing, produk dan sebagainya.

  • Daftar Ahli Shaklee Dengan Ahli Keluarga atau Kawan Terdekat
Kebanyakan dari mereka yang mendaftar ahli dengan kenalan rapat atau ahli keluarga adalah bertujuan untuk menyokong orang yang rapat dan sebgainya. Ia tidak menjadi satu kesalahan, akan tetapi ia akan menjadi sesuatu yang rumit sekiranya mereka adalah pengedar yang tidak aktif atau tidak mempunyai support group yang mantap.

Alasan mendaftar di bawah kenalan rapat kerana mereka dekat dan senang nak berurusan. Ia memang tidak dinafikan akan tetapi sila pastikan terlebih dahulu adakah mereka adalah pengedar yang mempunyai support group yang mantap ataupun tidak.

Soal jauh atau dekat tidak menjadi persoalannya sekarang dan ianya bukan lah halangan kerana pelbagai medium boleh digunakan untuk berhubung. Saya sendiri mepunyai anak downline atau anak bisness di setiap pelusuk negeri dn kebanyakan mereka sudahpun merasa 4 angka dan ada yang sudah mencecah 5 angka.


  • Daftar Ahli Shaklee Dengan Penaja Goyang Kaki
Bila menyebut tentang MLM, orang menganggap yang upline menindas downline atau downline bekerja untuk upline dan upline hanya goyang kaki sahaja. Tetapi itu bukan dalam sistem Shaklee. SHaklee adalah network marketing di mana upline dan downlie bekerjasam membina empayar masing-m asing. Jangan hairan yang dalam Shaklee, downline boleh mendapat income lebih dari upline. Itu semua bergantung kepada usaha dan kesungguhan masing-masing.

Di dalam SHaklee, kami didik supaya untuk duplicate cara upline dan setiap upline bertanggungjawab untuk mendidik dan mengajar downline tentang selok belok bisnes. Seba  itu disarankan untuk memilih upline yang betol-betol ingin membantu anda dan bukkan upline yang hanya mencari ahli dibawahnya tetapi dalam masa yang sama meninggalkan ahlinya terkulat tanpa bimbingan.

Dinasihatkan agar tidak sewenangnya atau mengambil risiko mendaftar keahliah di bawah upline yang anda tidak kenal kerana kesannya yg akan ditanggung tersangat lah besar. Jangan join Shaklee dibawah ‘penunggu gua’ yang berada di branch kerana tidak pasti anda akan mendapat bimbingan dari mereka ataupun tidak.


                                                       


  • Daftar Ahli Shaklee Dengan Penaja Yang Tidak Amanah

Akibat tidak tahu teknik pemasaran yang tepat; tapi begitu terdesak nak naik pangkat, ada penaja yang sanggup melanggar etika dengan merendah-rendahkan harga jualan. Tindakan tidak profesional sebegini bukan saja menindas pengedar Shaklee yang lain secara terang-terangan, malah boleh menyebabkan keahlian Shaklee dibatalkan serta-merta.
Perlu diingat, ini bukan soal dengki. Akan tetapi, tindakan proaktif Shaklee bagi memastikan setiap pengedarnya yang daftar ahli Shaklee tidak berlumba-lumba menjatuh-jatuhkan harga semata-mata untuk masing-masing naik pangkat hingga boleh merosakkan pasaran sedia ada. Budaya rakyat Malaysia berniaga, langsung tidak kreatif dalam perniagaan hingga terdesak menjadikan harga produk sebagai satu-satunya faktor jualan.
Saya tidak mencadangkan anda daftar ahli shaklee dengan penaja sebegini kerana hak keuntungan anda dinafikan dengan diskaun yang tidak berpatutan. Peniaga yang bijak sepatutnya memberikan nilai, bukan diskaun semata. Justeru, penting untuk daftar dengan penaja yang memiliki kepakaran dalam bidang pemasaran dan promosi. Sekurang-kurangnya, penaja tersebut mesti tahu teknik pemasaran dan promosi yang membolehkan jualan tetap memberangsangkan tak kira berapa pun harga.

                       

  • Daftar Ahli Shaklee Dengan Penaja Yang Menipu
Pernah mendengar beberapa cerita yang ada dikalangan ahli-ahli Shaklee terpaksa mengeluarkan modal beribu ringgit untuk daftar keahlian sedangkan pendaftaran Shaklee hanya RM 65 seumur hidup. Di dalam Shaklee jugak tidak perlu mengeluarkan modal yang besar untuk berbisnes kerana setiap order dari customer boleh dilakukan secara online selepas customer membuat pembayaran.

Jika ada dikalangan pengedar Shaklee yang memberi tawaran kepada anda untuk mengeluarkan modal ribuan ringgit beserta janji-janji manis, itu hanyalah dusta semuanya. Jangan anda jatuh di tangan penaja yang berniat untuk menipu kerana anda akan menaggung kerugian yang amat besar. Oleh itu, sebelum membuat keputusan untuk join mana-mana penaja, selidik dahulu latar belakang penaja tersebut adakah mereka mempunyai support group yang mantap, serius untuk berbisness atau hanya mementingkan keuntungan sendiri sahaja.

Ingin menyertai TEAM HEBAT kami?? Bagaimana caranya??

Sedikit pengenalan berkaitan team kami yang hebat dan mantap. Team kami dinaungi oleh 3 orang Master yang hebat dan saya sendiri sudah pon bergelar Master dan mempunya anak downline yang juga bergelar Master. Di dalam team kami juga mempunya hampir 50 orang Leaders yang income sudahpon mencecah 4 angka. Jaminan yang anda akan di beri tunjuk ajar sehigga berjaya jika anda sendiri mepunyai kemahuan.


Jika anda ingin keluar dari kemelut kewangan, inilah caranya dan pasti anda tidak akan menyesal kerana sudah ramai yang merasainya. Daftarkan diri anda bersama saya dengan yuran yang dikenakan hanyalah RM65 seumur hidup. Segala bimbingan dan pengetahuan tersedia di dalam kumpulan rahsia kami. Jangan sesekali risau jika anda berada berjauhan walaupun di luar negara kerana akses kepada kumpulan rahsia kami tidak terhad hanya di Malaysia malah meliputi seluruh negara. Tidak kira anda berada di mana, tanggungjawab kami untuk pandu anda adalah satu perkara yang paling utama.


Sudah membuat keputusan untuk menyertai kami??Jom apa tunggu lagi??Better late than never!!!!


Hubungi kami seperti tertera di bawah


Master Farhah&Jamil (881663)
SMS/Wassap: 0129478477 
atau PM sy di link ni: http://tinyurl.com/qh7rqx9
        Ikhtiar Hamil