MamaWorld Collections

Minyak Ikan Omega 3 Bantu Rawat Penyakit Asthma atau Lelah Kronik

Assalamualaikum

Bercakap tentng penyakit asthma, ia melibatkan golongan bayi, kanak-kanan dan dewasa. Asthma atau lebih dikenali sebagai semput dan lelah metupakan penyakit kronik yang berpunca dari kekejangan otot di cabanag teggorok yang menyebabkan saluran pernafasan bengkak dan sempit.

Penyakit asthma bukan penyakit biasa-biasa kerana ia boleh membawa maut. Akan tetapi ianya boleh dicegah jika tahu cara menangani. Athma bukan penyakit berjangkit tetapi ianya boleh diwarisi.

Antara tanda-tanda mengalami serangan asthma:

Menurut satu kajian di Hospital DiRaja Prince Alfred, Australia menunjukkan bahawa mereka yang makan ikan lebih dari sekali seminggu dapat mengurangkan risiko berkaitan dengan masaalah pernafasan.

“Ikan atau minyak ikan mengandungi Omega 3 yang kaya dengan Asid Lemak Essential (EFA) dan Docosahexanoic (DHA). Omega 3 inilah yang bertindak mencegah penyakit asthma di awal usia kanak-kanak serta dapat mengurangkan serangan bagi mereka yang menghadapi jelasnya. Tamnah Jagdev, antara sumber Omega 3 terbaik ialah ikan laut sejuk seperti tuna, kod halibut, salmon dan mackerel.”

Untuk merawat athma, biasanya doktor akan berikan steroid tetapi seperti sedia maklum ianya akan memberi kesan sampingan jangka panjang.

“Untuk info anda, kandungan Omega 3 mampu bertindak sebagai steroid tetapi ianya tidak akan memberi kesan sampingan seperti steroid. Bonus bagi ibu yang menyusukan bayi kerana kandungan DHA dalam Omega akan disalurkan kepada anak sebab DHA bagus untuk otak anak”

Ada kajian menunjukkan bahaawa mereka yang menghidapi penyakit berkaitan inflamasi seperti asthma mempunyai kandungan Omega 3 yang rendah dalam badan

Bagi yang ingin mencuba cara alternatif merawat penyakit athma, boleh ambil Omega Guard Shaklee yang merupakan minyak terbaik di dunia kerana:

Jom kita tengok beberapa testimoni mereka yang bebas penyakit asthma atau lelah selepas cuba Omega Guard Shaklee:

Berminat nak cuba Omega Guard Shaklee untuk masaalah athma anak anada, boleh terus hubungi saya Farhah 0129478477.

Exit mobile version