Resepi Mama Archive

Resepi Mudah Donut Gebu Kesukaan Anak2

Assalamualaikum Pagi ni nak share resepi donut yang saya selalu buat untuk anak-anak. Bukan setakat anak-anak je yang suka, papa nya pon suka. Sebab ramai yang minta share resepi, so hari ni saya nak share resepi yang mudah dan simple. Resepi ni sy tak guna kentang. Bahan-bahan: 1kg Tepung Gandum 1 Paket Yis Segera Mauripan [&hellip

Read More...

Resepi Ayam Masak Style Bangla

Dasyat tak tajuk entry kita hari ni. Bangla mana la pulak ye. Memang ni resepi dari Bangladesh sebab yang ajar memang Bangla. Actually ibu mertua ada pekerja dari Bangladesh..sebelum saya pandai masak resepi ni..dah banyak kali dia masakkan untuk kami sekeluarga..memang kalau makan nasi bertambah-tambah..satu family lah suka masakan ni.    Sampai satu masa..tak kan [&hellip

Read More...

Asam Pedas Ikan Pari Style Kelantan

Hari ni nak buat post santai-santai je..asyik bercerita pasal Vitamin je boring jugak kan..hari ni nak bagi resepi Asam Pedas Ikan Pari style Kelantan..tak tahu lah kalau negeri lain macam mana cara masaknya..tapi ni resepi yang mak sendiri ajar dari dulu lagi..so semalam teringin nak makan asam pedas..maka jadilah ia..     Jom kita tengok [&hellip

Read More...

Resepi Puding Roti & Karamel

Puding roti memang kegemaran terutama sekali yang mak buat. Tapi sekarang dah jauh dengan mak, kenalah buat sendiri kan. Hari tu post kat facebook gambar puding roti ni. Ramai pulak nak kan resepi ye. Saya buat resepi campak je..hihi. Jom intai resepi puding roti versi campak. Bahan-bahan: Roti Susu cair  Telur Kismis Mentega Tepung kastad [&hellip

Read More...