Kesuburan Archive

Tips Cepat Hamil Untuk Pasangan Yang Dah Lama Berkahwin

Tidak mudah untuk hamil dengan cepat dan kadang kadang ia boleh memberikan tekanan perasaan apabila sanak saudara dan kawan-kawan kerap bertanya soalan yang sama. Tekanan perasaan pula boleh mengurangkan lagi peluang anda untuk hamil.Dalam kebanyakan kes, cuma perubahan kecil sahaja yang perlu dibuat untuk menolong anda hamil dengan cepat. Sekiranya anda merancang untuk hamil, terdapat [&hellip

Read More...

Fibroid Dah Mengecut Dari 7cm Kepada 3cm, Sekarang Dah Boleh Tidur Lena Tanpa Perlu Risau Dah

Assalamualaikum Fibroid ni adalah satu jenis ketumbuhan yang biasa dialami oleh wanita. Fibroid ni adalah pertumbuhan sel yang tidak normal pada rahim. Fibroid ada kalanya tidak merbahaya tetapi ia jga boleh menyebabkan terjadinya kanser. Fibroid terjadi disebabkan oleh radikal bebas. Ia boleh tumbuh semula selepas dibuang jika radikal bebas tidak dikawal baik oleh antioksidan. Komplikasi [&hellip

Read More...

Bagaimana Nak Tingkatkan Kesuburan Isteri dan Cepat Hamil

Assalamualaikum Hari ni sya nak bercerita mengenai kesuburan wanita atau kesuburan isteri. Bab kesuburan ni memang menjadi sesuatu yang amat penting buat mereka yang telah berkahwin. Biasa orang akan tanya lepas kahwin “Bila nak ada orang baru?”. Kadang-kadang rasa rimas kan. Tidak semua wanita atau isteri bernasib baik selepas kahwin terus bunting pelamin. Ada yang [&hellip

Read More...

Punca Haid Tidak Teratur Penyebab Sukar Hamil

Assalamualaikum Dua hari lepas customer wassap dan menceritakan masaalah yang di alaminya. Dia dah 6 tahun berkahwin masih belum di kurniakan cahaya mata. Dia juga memberitahu yang cycle period dia tidak normal. Period dia tidak teratur dan saya terfikir mungkin itu salah satu penyebab kenapa dia belum hamil. Semua wanita yang berkahwin ingin kan cahaya [&hellip

Read More...

Berjaya Hamil Dengan Set Kesuburan Shaklee

Gempak kan topik??Macam confirm je hamil dengan Set Kesuburan Shaklee. Saya bukan bercakap kosong tau!!! Sebab terbukti dah ramai amalkan Set Kesuburan Shaklee ni berjaya hamil. Tapi itu semua atas izin Allah. Cuma kita hanya perlu berusaha..betul tak?? Isu kesuburan ni memang isu yang sangat lah kritikal lebih-lebih lagi kepada wanita. Kebiasaanya orang akan menyalahkan [&hellip

Read More...

CoQHealth Plus, Produk untuk Kesuburan

Berita baik! Pernah dengar CoQ10? Rahsia coq10 sangatlah banyak tetapi kali ini saya ingin mengupas keberkesanannya dalam meningkatkan kesuburan. Bukan hanya pada lelaki sahaja tetapi juga pada wanita. Mempunyai cahayamata memang impian setiap pasangan kan? Apabila belum berpeluang mempunyai cahayamata adakalanya memberi tekanan pada pasangan. Tetapi ada berita baik untuk anda jika mahu terus mencuba. [&hellip

Read More...

Jenis Pemakanan Untuk Kesuburan

Apakah jenis makanan yang harus dielakkan oleh wanita yang belum hamil demi menjaga kesuburan, telur dan rahim? Saya juga ingin tahu mengenai makanan terbaik untuk ibu hamil dan makanan yang harus dielakkan oleh mereka.  ALLESYA, Johor.  **************************************************** PEMAKANAN segar dan berkhasiat yang diambil berpandukan keperluan kalori serta mengikut piramid makanan adalah pilihan terbaik. Istilah ‘menguatkan rahim’ adalah [&hellip

Read More...

Ketahui Rahsia Mudah Hamil

Di petang yang hening ni, saya nak share tentang RAHSIA MUDAH HAMIL. Teruja tak?? Seperti yang semua maklum, kehamilan hanya akan berlaku jika berlakunya persenyawaan antara SPERMA+OVUM, dan kita juga tahu bahawa wanita mengeluarkan hanya satu ovum pada setiap bulan dan lelaki pula melepaskan jutaan sperma pada setiap ejakulasi. Jadi bagaimanakah dan bilakah ovum yang [&hellip

Read More...

Pesakit PCOS Hamil Dengan GLA, Alfalfa dan Omega Guard

Tiada apa yang mengembirakan hati seorang wanita apabila disahkan hamil sedangkan beliau adalah pengidap PCOS.PCOS ini adalah singkatan kepada Polycystic Ovary Syndrome. Dengan bahasa mudahnya adalah berlaku bila hormon wanita tidak stabil. Ia akan mengganggu perjalanan period anda dan lebih buruk juga akan mengganggu penampilan anda. Kesan-kesan PCOS kepada penghidapnya: Hormon sex menjadi tidak stabil.Kebiasaannya ovari mengeluarkan sejumlah kecil [&hellip

Read More...

GLA Shaklee Kecutkan Cyst

Gambar diatas menunjukkan perbezaan antara normal ovari dan ovary yang mempunyai cyst. Apakah sebenarnya cyst ini?Ovarian Cysts adalah nama yang diberikan kepada cyst atau kantung yang berisi lendir/air yang berada di dalam kilang telur ovari. Lendir atau cecair ini boleh jadi seperti air, pekat likat dan ada diantaranya yang mengandungi tisu-tisu seperti rambut dan gigi.  [&hellip

Read More...