Isu Kanak-kanak Archive

Atasi Anak Sembelit Teruk Sampai Kena Korek dan Berdarah

Assalamualaikum Bila bercakap pasal sembelit ni, kita orang dewasa pon seksa nak menanggungnya. Mana tak nya ada yang sembelit sampai berdarah. Ada yang sampai jadi buasir. Ini pula kisah seorang ibu share kisah anaknya yang alami sembelit yang teruk sampai kena korek najis keluar dengan tangan. Oh sangat mengerikan..meh dengar kisah ibu ni: Sangat kesiankan [&hellip

Read More...

Mealshake untuk Anak Sihat

Mealshake ni salah satu hot produk Shaklee. Perisa Vanilla yang sangat sedap memang disukai kanak-kanak termasuk lah anak saya, Ziyad. Ziyad memang jenis susah nak makan. Kalau dulu memang kenyang dengan susu sahaja. Offer nasi atau makanan apa-apa pon tak nak. Dah la tuan badan jenis kurus ikut papa dia, perut pon kepis je sebab [&hellip

Read More...

Omega dan Mealshake Rawat Pesakit Athma

Tak perlu lagi kepada nebulizer. Testimoni dan kisah benar dari sahabat Shaklee yang anaknya pesakit athma. Gambar diatas adalah gambar anaknya Darwish setahun yang lepas. Kali terakhir admit HUKM dan ambil nebulizer pada Jan 2012. Alhamdulillah dengan izin Allah anaknya bebas dari nebulizer dan inhaler setelah mengamalkan Mealshake dan Omega Guard dari Shaklee. Ibu mana [&hellip

Read More...

Set Kanak-Kanak Sihat dan Pintar

Kanak-kanak juga memerlukan makanan tambahan untuk mereka lebih sihat, cergas, pintar dan bertenaga. Berilah yang terbaik untuk si manja anda. Antara makanan tambahan yang Shaklee perkenalkan untuk si manja anda adalah : MEALSHAKE Mealshale sangat sedap, berkhasiat dan mudah disediakan. Perisa Vanilla yang enak membuatkan kanak-kanak gemar dengannya. Ia mengandungi 19 Vitamin dan Mineral penting [&hellip

Read More...

Makanan terbaik untuk anak anda

Adakah anak anda seperti ini??? Susah makan..Selalu sakit..Demam..Selsema..Picky EaterSembelit.. Ibu mana yang tidak risau bila anak2 mengalami masaalah seperti di atas. Tetapi jgn risau kerana MEALSHAKE boleh membantu anak anda mengatasi masaalah di atas kerana setiap bancuhan MealShake memberikan satu pertiga daripada US RDA dengan 19 vitamin/ galian yang diperlukan bersama dengan protein, galian dan [&hellip

Read More...

MEALSHAKE utk anak selsema dan tiada selera makan

MEALSHAKE…??Apekah??Jom kenali MEALSHAKE dr SHAKLEE.. ♥ Ianya multivitamin a.k.a pemakanan lengkap. Rasanya sangat sedap seperti rasa ice cream vanila tapi dalam bentuk serbuk. ♥ Meal Shakes Shaklee adalah salah satu pilihan pemakanan yang diberi jolokan ‘easy-on-the-go meal’ kerana penyediaannya yang begitu mudah, dan kandungannya yang lengkap membekalkan nutrient keperluan harian. ♥ Meal Shakes sesuai untuk [&hellip

Read More...