General Archive

Petua Di Dapur

Assalamualaikum Semalam kita bercerita pasal petua yang boleh boleh diamalkan secara semulajadi untuk kesihatan, tetapi malam mi pula na bercerita berkaitan petua di dapur. Petua di dapur ni boleh lah di amalkan supaya hasil masakan kita tu jadi lebih sedap. Jom kita belajar beberapa tips atau petua di dapur. Bawang Goreng Rangup – Bawang goreng [&hellip

Read More...

Kenali Najis Bayi Anda

Assalamualaikum Bercerita mengenai najis bayi, bagi ibu yang baru melahirkan atau mempunyai bayi..ibu-ibu perlu ambil tahu dan kenali jenis bayi kerana daripada jenis najis kita dapat tahu apakah masaalah yang dihadapi oleh bayi tersebut. Dalam tempoh 24 jam selepas bayi dilahirkann, bayi akan membuang kotoran pertama berwarna hitam kehijauan atau lebih dikenali sebagai mekonium. Mekonium [&hellip

Read More...

Rawat Diri Dengan Sumber Semulajadi

Assalamualaikum Malam ni punya entry nak cerita mengenai perawatan diri menggunakan sumber semulajadi. Kadang-kadang sumber semulajadi atau sumber alami ni boleh merawat apa sahaja masaalah yng kita hadapi asalka rajin dan konsisten buat. Tapi biasanya orang kita tiada masa nak amalkan perkara-perkara macam ni. Sebenarnya tak susah pun sebab sumber semulajadi tu senang nak dapat. [&hellip

Read More...

Saat Berjauhan Dengan Pasangan

Assalamualaikum Petang-petang yang hangat ni nak bercerita pasal topik hangat juga. Tengok tajuk pon macam lentok je kan. Saat berjauhan dengan pasangan. saya nak tekankan di sini bahawa pasangan yang dimaksudkan adalah pasangan suami isteri..bukan pasangan kekasih yang belum sah hubungan nya atau pasangan yang baru bertunang ye. Pasangan kekasih atau bertunang memang elok pon [&hellip

Read More...

Karier Jejaskan Hubungan Intim Suami Isteri

Hari ini nak beralih ke topik yang luar dari segi kesihatan sikit tapi sedikit sebanyak ada berkait rapat juga dengan kesihatan iaitu berkaitan dengan kesihatan hubungan intim suami isteri. Bercakap mengenai hubungan intim..ada situasi yang menyebabkan kehidupan hubungan intim antara suami isteri terjejas iaitu karier. Seperti yang kita tahu..bila kedua-dua pasangan bekerja..pagi mereka keluar..kadang-kadang jam [&hellip

Read More...

Tabiat Minum Penyebab Gemuk???

Gemuk adalah satu perkataan yang kita tak nak dengar dari mulut orang sekeliling kita terutama sekali dari orang yang kita sayang..betul tak?? Topik hari ni pula saya nak kupas tentang tabiat minum penyebab gemuk. Eh minum pon boleh jadi gemuk ke..sedangkan kita tahu air penting dalam proses kita nak kurus kan??Kenapa pula boleh jadi gemuk [&hellip

Read More...

GLA Penyebab Cyst dan Fibroid??

Alamak baca tajuk pon dah takut dan ngeri kan. Baca sampai habis dulu sayang-sayang semua. Hari ni nak bercerita pasal isu yang tengah hot di viralkan oleh hamba Allah. Oh Shaklee memang selalu menjadi isu..mana tidak nya produk baguskan..ada sahaja isu yang ditimbulkan oleh haters Shaklee tanpa ada bukti yang kukuh pon sebenarnya. Bercakap berkaitan [&hellip

Read More...

Cara Beli Shaklee Secara Online Menggunakan Credit Card atau Debit Card

Assalamualaikum.. Hari ni saya nak share tips dan cara membuat belian secara online menggunakan e-sell Shaklee..sangat mudah dan praktikal…jom kita tengok step-step untuk buat belian dari blog ini.. 1) Untuk pengguna Facebook, anda boleh click pada link yang saya letakkan di setiap pos di Facebook. Lihat gambarajah: Bagi pengguna blog dan ingin membuat belian dari [&hellip

Read More...

Vitamin E dan Alfalfa Bahaya??

Itu dia..lepas satu-satu produk Shaklee jadi isu. Kali ni Vitamin E dan Alfalfa pulak dah. Betul ke Vitamin E dan Alfalfa bahaya?? Alamak risaunya..kenapa bahaya???Apa yang bahayanya tu??? Haa Vitamin E dan Alfalfa ni sangat lah bahaya untuk suami isteri sebab kesan dia memang sangat-sangat lah buat anda tidak keruan sepanjang hari. Mana tak nya..siapa [&hellip

Read More...

Cantik Idaman Semua

Skin Care Set + ESP~~ B com, Vitamin C and Vitamin E ~~Sangat sesuai untuk lelaki dan wanita yang ingin mencantikkan kulit dan mendapatkan struktur kulit yang halus dan cerahSesuai untuk mengatasi masalah kulit sensitif dan jerawatSesu ai untuk mengurangkan kesan parut pada wajah dan badan ~~ ESP~~antara kebaikan ESP1. Kulit muka cantik, halus,gebu dan [&hellip

Read More...