Bisnes Shaklee Archive

Cara Mudah Untuk Pelajar Nak Buat Side Income Sambil Belajar

Assalamualaikum Topik hari ni menarik sikit untuk mereka yang bergelar pelajar. Saya masa belajar dulu pon buat side income tau. Masa tu dah kahwin dah. Memang seronok buat side income. Masa tu saya jual kurma yusoff taiyob, chocodate yusof taiyob dan barang-barang baby. Seronok tu seronok tapi susahnya sebab kena mantain stok. Hari saya nak [&hellip

Read More...

Kelebihan Perniagaan Shaklee dan Kenapa Perniagaan Shaklee Menjadi Pilihan

Ok entry kali ni nak bercerita sikit pasal apa yang bestnya join Shaklee. Apa yang bestnya dapat bonus tiap-tiap bulan. Memang sangat lah best.  Perkara pertama sy buat dengan duit Shaklee adalah invest dalam membeli rumah. Alhamdulillah tercapai cita-cita untuk beli rumah sebelum umur mencecah 30 tahun, hanya menggunakan statement Shaklee dan statement bank untuk [&hellip

Read More...

Bisnes Shaklee vs. Bisnes Lain

Assalamualaikum Hari ini nak bercerita pengalaman saya dalam dunia bisnes online. Sebelum saya kenal Shaklee, sudah banyak perniagaan online yang saya buat. Selepas tamat belajar, suami lebih prefer berada di rumah. Di sebabkan terlalu bosan berada di rumah tanpa melakukan apa-apa, saya decide untuk buat bisnes online. Bermula dengan modal yang kecil saya dengan beraninya [&hellip

Read More...

Kelas SEO Blog Di Hotel Bustani Jitra

Assalamualaikum Alhamdulillah hari ini berkesempatan untuk join Kelas SEO Blog bersama Tuan Firdaus Azizi yang bertempat di Hotel Bustani, Jitra. Bawa anak-anak dan suami dan sewa hotel  2 malam. So diorang bersantai di bilik hotel..mama pi kelas menuntut ilmu. Untung dapat suami yang memahami dan menyokong minat isteri. Nest entry kita bercerita tentang jalan-jalan di [&hellip

Read More...

Bercuti dan Seminar di Vistana Hotel Penang

  Alhamdulillah hari ni berkesempatan menghadiri Seminar Facebook Extra 2.0 di Hotel Vistana, Pulau Pinang. Terlebih rajin lah pula kan hadiri seminar. Bukan ke business Shaklee ni mudah je..tak perlu keluar rumah pi seminar bagai. Memang sangat mudah dan terpulang lah kepada kita nak turut serta apa -apa kelas secara offline atau hanya nak menuntut [&hellip

Read More...

Suri Rumah Bergaji CEO

Melihat kepada topik, semua seakan tidak percayakan?? Hanya jadi suri rumah tapi gaji seperti CEO??? Yes saya bukan bercakap kosong tetapi saya bercakap atas pengalaman yang saya sendiri. Melalui kehidupan harian bergelar suri rumah sepenuh masa atau work at home mom with Shaklee melayakkan saya mendapat gaji bertaraf CEO. Alhamdulillah ini jalan rezeki yang Allah [&hellip

Read More...

Business Shaklee Boleh Diwarisi?

Teringat masa mula-mula join SHaklee. Masa tu memang suri rumah. Lepas tamat belajar husband prefer dok kat rumah sahaja walaupun ada double degree in law. Sebab katanya cukuplah dia sorang yang sibuk dan dia tak nak nanti dua-dua sibuk sehingga rumah tangga terabai. So masa tu kat rumah tak tahu nak buat apa. Then saya [&hellip

Read More...

Join Shaklee dengan Free Membership

Join Shaklee dengan Keahlian PERCUMA??Dengar je perkataan percuma siapa tak mau kan. Semua orang mahukan benda yang percuma. Tapi percuma pon bersyarat tau. Mana ada percuma macam tu je tanpa ada syarat. Actually ada ke benda percuma dalam dunia ni. Hihi Join Shaklee ada dua cara. Salah satu adalah regiter dengan RM 75 seumur hidup. [&hellip

Read More...

Sangat Menyesal dan Sedih Join Shaklee

Tidak pernah rasa menyesal begini. Menyesal dan sedih sebab join Shaklee. Menyesal sebab kenapa tahun 2012 aku baru jumpa dengan Shaklee. Sedih sangat-sangat kalau ingat balik sebab kalau lah aku join Shaklee awal lagi..mungkin sekarang dah ada pangkat ‘J’ kat depan. Menyesal jugak sebab kalau lah jumpa awal lagi dengan Shaklee, tak ada la mak [&hellip

Read More...

Rugi Sangat Join Shaklee

Sejak saya jadi ahli Shaklee, memang sudah ramai yang datang mengadu menyesal join Shaklee..rugi RM 75 join Shaklee..bila ditanya kenapa?? Jawapan yang memang saya sudah jangkakan..join ahli tapi TAK KENAL UPLINE..join ahli tapi UPLINE TAK AKTIF BISNES..join ahli tapi TAK KENAL SUSUR GALUR..dan akhirnya yang serius untuk buat bisnes terkapai-kapai dilambung ombak dan tersadai di [&hellip

Read More...