All About Shaklee Archive

Kenali ResV Shaklee Dalam Bentuk Softgel | Pengedar ResV Shaklee Sungai Petani Kedah

Assalamualaikum Semalam 4 Mac 2020, berlaku satu fenomena di mana produk baru Shaklee iaitu ResV telah mula berada di pasaran. Produk ResV ni dikatakan lebih power dari Vivix dan ianya dalam bentuk softgel. Sebenarnya fungsi Vivix dan ResV lebih kurang cuma yang menjadikan ResV lebih power adalah kerana ianya ada 5 bahan tambahan. Vivix dalam [&hellip

Read More...

Kuatkan Sistem Imun Secara Semulajadi Dengan Nutriferon Shaklee

Assalamualaikum Semenjak dua menjak ni kan, banyak sangat penyakit berjangkit yang disebabkan oleh Virus. Hari tu kecoh dengan kes Influenza. Rata-rata panik mencari vaksin influenza untuk mencegah dari penyakit tersebut sampaikan stok vaksin pon habis di klinik dan hospital. Terbaru pula digemparkan penularan wabak virus nCov atau dikenali sebagai Coronavirus. Virus ni datangya dari Wuhan [&hellip

Read More...

Set Kolestrol Shaklee : Cegah Kolestrol Daripada Terbentuk dan Kurangkan Kolestrol Sedia Ada Dalam Badan

Assalamualaikum Penulisan saya kali ni saya nak cerita mengenai kolestrol. Kolestrol ni ramai yang ambil ringan dan tak kisah tentang kandungan kolestrol dalam badan. Ada di kalangan kita yang kurus merasakan mereka tiada kolestrol sedangkan orang yang kurus lagi berisiko mengalami kolestrol yang tinggi. Kolestrol adalah sejenis lemak (yang disebut sebagai lipid) yang diperlukan oleh [&hellip

Read More...

Senggugut dan Cara Melegakan Masaalah Senggugut

Penyakit senggugut (Pre Menstrual Period) merupakan himpunan simptom fizikal, psikologi, dan emosi yang berkait dengan kitaran haid wanita. Dianggarkan kebanyakan wanita pada usia boleh mengandung mempunyai sebahagian simptom PMS. Simptom sedemikian biasanya boleh dijangka dan berlaku secara tetap semasa dua minggu sebelum haid. Biasanya simptom mungkin hilang sebelum atau selepas permulaan aliran haid. Antara faktor penyebab masaalah senggugut adalah: [&hellip

Read More...

Pengedar Shaklee Sungai Petani Kedah

Assalamualaikum Hi semua pengunjung blog saya. Alhamdulillah dah nak masuk tahun ke8 saya buat Shaklee secara online dan menjadi Pengedar Shaklee Sungai Petani Kedah. Saya merupakan trusted seller dan seller yang berpengalaman. Saya juga merupakan Master Coordinator Shaklee dan juga merupakan leader yang berpengalaman. Kepada mereka yang berada di Kedah terutama di Sungai Petani, boleh [&hellip

Read More...

Cara Mudah Untuk Pelajar Nak Buat Side Income Sambil Belajar

Assalamualaikum Topik hari ni menarik sikit untuk mereka yang bergelar pelajar. Saya masa belajar dulu pon buat side income tau. Masa tu dah kahwin dah. Memang seronok buat side income. Masa tu saya jual kurma yusoff taiyob, chocodate yusof taiyob dan barang-barang baby. Seronok tu seronok tapi susahnya sebab kena mantain stok. Hari saya nak [&hellip

Read More...

Fungsi Masker Youth Shaklee Untuk Kulit Kering atau Berminyak

Assalamualaikum Hari ni saya nak share tentang produk terbaru Youth yang baru mula dijual iaiatu Masker Youth Shaklee. Masker Youth ni ada dua jenis iaitu Clay Mask dan Gel Mask. Saya akan explain lebih detail mengenai dua jenis mask ni dan perbezaan keduanya. Apa yang pasti kedua-duanya sangat best di pakai. Pengalaman saya menggunakan mask [&hellip

Read More...

Bahaya Ovarian Cyst dan Cara Merawat Masaalah Ovarian Cyst

Assalamualaikum Pernah dengan apa itu Ovarian Cyst? Gambar di bawah menunjukkan perbezaan antara normal ovari dan ovary yang mempunyai cyst. Apakah sebenarnya cyst ini? Ovarian Cysts adalah nama yang diberikan kepada cyst atau kantung yang berisi lendir/air yang berada di dalam kilang telur ovari. Lendir atau cecair ini boleh jadi seperti air, pekat likat dan [&hellip

Read More...

Kelebihan Perniagaan Shaklee dan Kenapa Perniagaan Shaklee Menjadi Pilihan

Ok entry kali ni nak bercerita sikit pasal apa yang bestnya join Shaklee. Apa yang bestnya dapat bonus tiap-tiap bulan. Memang sangat lah best.  Perkara pertama sy buat dengan duit Shaklee adalah invest dalam membeli rumah. Alhamdulillah tercapai cita-cita untuk beli rumah sebelum umur mencecah 30 tahun, hanya menggunakan statement Shaklee dan statement bank untuk [&hellip

Read More...

Tips Kekal Bertenaga Sepanjang Hari

Setiap hari rutin harian kita main bertambah. Tidak kira samaada kita seorang yang bekerja atau seorang suri rumah. Bila rutin makin bertambah, ia memerlukan kepada komitmen yag tinggi. Kita tidak akan mampu memberi komitmen yang terbaik kalau fizikal kita tidak cergas, mental kita tidak aktif. Untuk kelakan cergas sepanjang hari, mari kita amalkan beberapa Tips [&hellip

Read More...