MamaWorld Collections

Kuatkan Sistem Imun Secara Semulajadi Dengan Nutriferon Shaklee

Assalamualaikum

Semenjak dua menjak ni kan, banyak sangat penyakit berjangkit yang disebabkan oleh Virus. Hari tu kecoh dengan kes Influenza. Rata-rata panik mencari vaksin influenza untuk mencegah dari penyakit tersebut sampaikan stok vaksin pon habis di klinik dan hospital. Terbaru pula digemparkan penularan wabak virus nCov atau dikenali sebagai Coronavirus. Virus ni datangya dari Wuhan China dan sekarang telah pon berada di Malaysia

Semua orang panik dengan situasi sekarang sebab tak ada vaksin untuk wabak ini. Cuma apa yang mampu kita usahakan sekarang adalah dengan menguakan sistem  imun badan kita supaya kita dapat cegah virus tersebut daripada berjangkit. Selain menguatkan sistem imun badan, elakkan berada di tempat orang ramai dan jaga kebersihan diri.

Bagaiman Nak Kuatkan Sistem Imun Badan Secara Semualajadi?

Salah satu ikhtiar yang boleh dilakukan sekarang adalah dengan mengamalkan makanan tambahan dan Shaklee mempunyai satu produk immune booster (penggalak imun) bagi membantu meningkatkan sistem imun badan seseorang. Produk yang dimaksudkan adalah Nutriferon.

Nutriferon dicipta oleh pakar Imun Dr Yasuhiko Kojima dan ia satu-satunya suplemen yang dicipta oleh pakar imun. Dr Kojima berjaya mencipta Nutriferon selepas beberapa kali menjalankan ujikaji dan penilaian terhadap beribu-ribu sebatian dan lebih 200 herba lain.

Nutriferon mempunyai satu campuran proprietari ekstrak tumbuhan semulajadi yang berasal daripada biji labum benih plantago, kuntuman bunga Japanese Honeysuckle dan bunga safflower. Kenapa pengambilan Nutriferon penting dalam meningkatkan sistem imun badan?

  1. Nutriferon dapat meningkatkan tahap Interferon secara semulajadi
    Saintis telah mengenalpasti interferon sebagai satu faktor penting penyumbang kepada fungsi imun yang sihat
  2. Nutriferon adalah satu-satunya supplemen tambahan di US yang dihasilkan oleh immunologist yang menjumpai interferon yang meningkatkan pengeluaran interferon di dalam badan secara semulajadi
    .
  3. Dihasilkan oleh individu yang menjumpai Interferon
    Dr. Yasuhiko Kojima, pakar imunologi dunia yang terkenal yang telah menemui interferon pada tahun 1954, telah melakukan penyelidikan berdedikasi selama empat puluh tahun untuk mencari sebatian semulajadi yang akan memberi rangsangan kepada pengeluaran interferon
    .
  4. Penyelidikan selama 40 tahun
    Penyelidikan yang sangat lama dimana selepas 40 tahun melakukan ujian yang teliti dan melibatkan percubaan bertan-tan kandungan sebatian semulajadi dan herba, Dr. Kojima membangunkan campuran unik 4 elemen berkuasa sayur-sayuran yang meningkatkan pengeluaran semulajadi interferon badan
    .
  5. Campuran interferon yang dipatenkan
    Nutriferon mempunyai MACH, 1 campuran interferon drpd ekstrak tumbuhan yg telah dipatenkan formula ekslusif yang mengandungi ekstrak labu, ekstrak safflower, ekstrak benih Asian Plantain dan ekstrak bunga Japanese Honeysuckle. Tiada siapa pun dapat meniru dan mengahsilkan campuran yang sama sebab ianya sudah dipatenkan
    .
  6. Disokong oleh 4 kajian klinikal ke atas manusia
    Empat (4) kajian klinikal yang dikeluarkan mengesahkan kesihatan luarbiasa dan sokongan imunisasi hasil manfaat daripada campuran ekstrak proprietari yang ditemui di Nutriferon
    .
  7. Formula eksklusif dilindungi oleh 3 paten
    Nutriferon disokong oleh tiga paten dan hanya boleh didapati melalui Shakee dan Independent Distributor Shaklee sahaja. Formula yang unik dan berpaten ini hanya eksklusif di Shaklee
    .
  8. Dibuat menepati piawaian kualiti yang terbaik
    Ianya suplemen tambahan yang berkesan kerana Nutriferon telah melalui ujian sistematik yang ketat untuk keselamatan, kesucian, potensi, dan prestasinya
    .
  9. Menurut kajian terbaru, Nutriferon telah berjaya membuktikan kesan positif terhadap serangan sel-sel semulajadi (NK) – menyokong lebih banyak perkembangan untuk sistem sains imunisasi ini
    .
  10. Sejak NutriFeron ™ telah dibangunkan, beberapa kajian klinikal manusia telah mendokumenkan keberkesanan makanan tambahan ini. Kajian ini, yang telah disiarkan dalam jurnal perubatan, seperti Journal Gastroenterology, Clinical Pharmacology and Therapy, dan Journal of Alternative and Complimentary Medicine, mengetengahkan pelbagai faedah yang berkaitan dengan NutriFeron ™.

Selain dari meningkatkan tahap imun badan secara semualajdi, Nutriferon juga berfungsi untuk:

TESTIMONI PENGGUNA NUTRIFERON

Sebenarnya testimoni pengguna Nutriferon sangat banyak. Saya share beberapa contoh testimoni pengguna yang berpuas hati dengan Nutriferon Shaklee:

Jadi buat masa sekarang, boleh lah ambil langkah untuk tingkatkan imun badan secara semulajadi supaya kita terhindar dari sebarang jangkitan virus.

Exit mobile version