Monthly Archive:: December 2019

Moisture Lock Day Cream Youth | Menganjalkan dan Melembapkan Kulit Kering

Assalamualaikum Entry kali ni nak cerita tentang satu lagi produk Youth yang Shaklee baru keluarkan iaitu Moisture Lock Day Cream. Saya memang suka produk ni sebab kulit sendiri yang sangat kering so memang sangat-sangat memerlukan krim ni. Jom saya nak share apa yang best nya Moisture Lock Day Cream ni. Krim ni sesuai untuk kulit [&hellip

Read More...

Pengalaman Bawa Anak-anak Ke Kidzania Kuala Lumpur

Assalamualaikum Cuti sekolah ni memang tak terlepas kan dari bawa anak-anak pergi bercuti. Kali ni kami tak bawa pi jauh sebab papa nya tak boleh cuti panjang. So sambil-sambil ikut suami pergi kursus di Kuala Lumpur, sempat lah kami bawa anak-anak ke Kidzania Kuala Lumpur Firstly kami tak ada idea sangat tempatnya macam mana dan [&hellip

Read More...

Fungsi Masker Youth Shaklee Untuk Kulit Kering atau Berminyak

Assalamualaikum Hari ni saya nak share tentang produk terbaru Youth yang baru mula dijual iaiatu Masker Youth Shaklee. Masker Youth ni ada dua jenis iaitu Clay Mask dan Gel Mask. Saya akan explain lebih detail mengenai dua jenis mask ni dan perbezaan keduanya. Apa yang pasti kedua-duanya sangat best di pakai. Pengalaman saya menggunakan mask [&hellip

Read More...

Tips Banyakkan Susu Badan Sampai Stock Penuh Deep Freezer

Assaamualaikum Entry kali santai-santai sahaja nak share pengalaman sendiri berkaitan dengan susu ibu dan bagaimana nak banyakkan susu ibu. Saya bukan seorang pakar laktasi, saya hanya share melalui pengalaman saya sahaja. Alhamdulillah anak ke-4 masih dapat bagi susu ibu dan sekarang usianya dah nak masuk 8 bulan. Saya bukan seorang suri rumah sepenuh masa walaupon [&hellip

Read More...

Kulit Lebih Muda dan Cantik Dengan Set Percubaan Youth

Assalamualaikum Seperti yang ramai dah tahu dan mungkin ada yang belum tahu, Shaklee dah mengeluarkan set penjagaan kulit atau set skin care yang baru iaitu Youth. Sebelum ni Shaklee terkenal dengan set penjagaan kulit Nutriwhite, dan kali ni Shaklee dah mengeluarkan set penjagaan kulit yang jauh lebih bagus lagi. Sebelum ni Nutriwhite dah cukup hebat [&hellip

Read More...