Monthly Archive:: December 2019

Kolik Pada Bayi: Punca dan Cara Mengatasinya

Assalamualaikum Bercerita mengenai kolik pada bayi, ia adalah situasi di mana bayi yang dalam keadaan sihat tetapi sering menangis secara berlebihan. Kebiasaanya kolik terjadi pada beberapa minggu awal setelah bayi lahir dan akan berhenti setelah bayi berusia 4 bulan. Bayi biasanya akan menangis di waktu petang dan sangat sukar diredakan hingga beberapa jam. Kolik pada [&hellip

Read More...

Pengedar Shaklee Sungai Petani Kedah

Assalamualaikum Hi semua pengunjung blog saya. Alhamdulillah dah nak masuk tahun ke8 saya buat Shaklee secara online dan menjadi Pengedar Shaklee Sungai Petani Kedah. Saya merupakan trusted seller dan seller yang berpengalaman. Saya juga merupakan Master Coordinator Shaklee dan juga merupakan leader yang berpengalaman. Kepada mereka yang berada di Kedah terutama di Sungai Petani, boleh [&hellip

Read More...

7 Tips Picit Jerawat Supaya Tak Tinggal Kesan Parut

Assalamualaikum Tajuk hari ni berkaitan dengan kecantikan wajah. Muka siapa yang penuh jerawat??Siapa suka picit jerawat?? Siapa yang baca artikel ni mesti suka picit jerawat kan sebab tu nak tahu tips picit jerawat. Betul tak?? Jerawat ni memang buat kita jadi tak selesa dan mencacatkan penampilan. Jadi sebab ia mencacatkan, maka ramailah yang suka picit [&hellip

Read More...

Cara Mudah Untuk Pelajar Nak Buat Side Income Sambil Belajar

Assalamualaikum Topik hari ni menarik sikit untuk mereka yang bergelar pelajar. Saya masa belajar dulu pon buat side income tau. Masa tu dah kahwin dah. Memang seronok buat side income. Masa tu saya jual kurma yusoff taiyob, chocodate yusof taiyob dan barang-barang baby. Seronok tu seronok tapi susahnya sebab kena mantain stok. Hari saya nak [&hellip

Read More...

Punca Lelaki Tidak Subur

Assalamualaikum Malam ni tajuk hangat sikit. Biasa kita bercakap pasal perempuan atau wanita yang kurang subur tetapi kalau nak tahu ada juga tau dikalangan lelaki yang kurang subur atau tidak subur. Jangan selalu salahkan perempuan atau isteri yang kurang subur sebab lelaki pon ada yang mengalami masaalah yang sama.Bila satu-satu pasangan sukar dikurniakan cahayamata, jangan [&hellip

Read More...

Moisture Lock Day Cream Youth | Menganjalkan dan Melembapkan Kulit Kering

Assalamualaikum Entry kali ni nak cerita tentang satu lagi produk Youth yang Shaklee baru keluarkan iaitu Moisture Lock Day Cream. Saya memang suka produk ni sebab kulit sendiri yang sangat kering so memang sangat-sangat memerlukan krim ni. Jom saya nak share apa yang best nya Moisture Lock Day Cream ni. Krim ni sesuai untuk kulit [&hellip

Read More...

Pengalaman Bawa Anak-anak Ke Kidzania Kuala Lumpur

Assalamualaikum Cuti sekolah ni memang tak terlepas kan dari bawa anak-anak pergi bercuti. Kali ni kami tak bawa pi jauh sebab papa nya tak boleh cuti panjang. So sambil-sambil ikut suami pergi kursus di Kuala Lumpur, sempat lah kami bawa anak-anak ke Kidzania Kuala Lumpur Firstly kami tak ada idea sangat tempatnya macam mana dan [&hellip

Read More...

Fungsi Masker Youth Shaklee Untuk Kulit Kering atau Berminyak

Assalamualaikum Hari ni saya nak share tentang produk terbaru Youth yang baru mula dijual iaiatu Masker Youth Shaklee. Masker Youth ni ada dua jenis iaitu Clay Mask dan Gel Mask. Saya akan explain lebih detail mengenai dua jenis mask ni dan perbezaan keduanya. Apa yang pasti kedua-duanya sangat best di pakai. Pengalaman saya menggunakan mask [&hellip

Read More...

Tips Banyakkan Susu Badan Sampai Stock Penuh Deep Freezer

Assaamualaikum Entry kali santai-santai sahaja nak share pengalaman sendiri berkaitan dengan susu ibu dan bagaimana nak banyakkan susu ibu. Saya bukan seorang pakar laktasi, saya hanya share melalui pengalaman saya sahaja. Alhamdulillah anak ke-4 masih dapat bagi susu ibu dan sekarang usianya dah nak masuk 8 bulan. Saya bukan seorang suri rumah sepenuh masa walaupon [&hellip

Read More...

Kulit Lebih Muda dan Cantik Dengan Set Percubaan Youth

Assalamualaikum Seperti yang ramai dah tahu dan mungkin ada yang belum tahu, Shaklee dah mengeluarkan set penjagaan kulit atau set skin care yang baru iaitu Youth. Sebelum ni Shaklee terkenal dengan set penjagaan kulit Nutriwhite, dan kali ni Shaklee dah mengeluarkan set penjagaan kulit yang jauh lebih bagus lagi. Sebelum ni Nutriwhite dah cukup hebat [&hellip

Read More...