Monthly Archive:: April 2017

Tips Bercuti di Legoland, Korang Wajib Take Note Tau!!

Assalamualaikum Hari ni baru sempat nak share pengalaman masa bercuti di Legoland masa bulan Februari hari tu. Memang percutian ni dirancang dan salah satu tempat yang memang nak sangat bawa anak-anak adalah Legoland. Orang kata best kan kat sana, anak-anak pon selalu dok sebut, jadi kali ni baru berpeluang walaupon dah lama dah plan. Nak [&hellip

Read More...

Tips Legakan Bengkak Susu

Assalamualaikum Bercerita mengenai topik hari ni iaitu bengkak susu, kebanyakan dikalangan ibu yang menyusukan anak akan melalui nya. Bengkak susu ni memang suatu perkara yanga agak meyakitkan dan tidak selesa. Pengalaman sendiri alami bengkak susu ni masa anak kedua. Meng tak terkira lah banyak kali kena bengkak susu ni sampai menangis menahan sakit. Bila alami [&hellip

Read More...

Cendol Bakar Tersohor Di Melaka

Assalamualaikum Hari ni baru nak bercerita masa pergi bercuti bulan Februari hari tu. Bulan Februaru hari tu memang travel dari Sungai Petani – Kuala Lumpur – Melaka – Johor – Port Dockson – Kuala Lumpur dan seterusnya kembali ke Sungai Petani. Percutian 10 hari sembilan malam di 6 buah hotel memang sangat-sangat best walaupon agak [&hellip

Read More...