Assalamualaikum

Entry hari ni saya nak bercerita santai-santai sahaja bagaimana vivix dapat menurunkan paras gula pesakit diabetes atau dengan kata lain dapat menyembuhkan pesakit diabetes. Saya akan share beberapa testimoni mereka yang dah berjaya atas masaalah diabetes dengan Vivix Shaklee.diabetes dan vivix 2Dalam vivix terdapat satu ramuan dipanggil resveratrol yang mana ia membantu mencegah rintangan insulin iaitu keadaan di mana tubuh menjadi tidak sensitif kepada kesan hormon penurunan gula dalam darah (insulin). Rintangan insulin ialah precursor petanda atau gejala kencing manis.

Sebab tu vivix ni kira terbaik lah untuk masaalah kencing manis sampai doktor pon suggest vivix untuk masaalah diabetes kronik ni. Tak percaya?? Jom tengok testimoni ni:

diabtes_vivix14

Testimoni 1:

” Ayah saya adalah penghidap kencing manis sudah hampir 20 tahun. Bacaan gula dalam darah tak pernah kurang dari 13. Hasil medical check up, organ dalaman ayah sudah berada di stage 4 dan perlu melakukan dialisis.

Selepas consume Vivix, bacaan gula dalam darah ayah kembali normal, dialisis tak perlu buat dan doktor sampai ragu-ragu nak buat conclusion yang ayah bebas diabetes. Doktor macam tak percaya yang rekod kesihatan ayah seperti orang normal tanpa masaalah diabetes.”

diabetes_vivix 17

Testimoni 2:

Paras guka turun dari 8.6 kepada 6 dalam masa tak sampai 2 minggu amalkan Vivix.


diabetes dan vivix 3

Testimoni 3:

Paras gua dah turun kepada 6 dan kulit pon dah cantik macam emma maembong.


diabetes_vivix4

Testimoni 4:

Tanpa makan ubat, bacaan gula turun dari 14 ke 7.1. Bukan tu je tau, pipi pon terasa gebu dan halus!

diabetes_vivix18

Testimoni 5:

” Nak share testimoni vivix..bapa mertua saya ada sakit jantung dan diabetes. Sebelum ambil vivix, dia kurang aktif dan ada batuk-batuk. Alhamdulillah lepas makan vivix, dia punya bacaan gula turun dan tak batuk-batuk lagi. Mak mertua saya bagi tahu sekarang dah boleh pergi surau dengar ceramah sebab rasa lebih cergas dari sebelum ni. Pada hal sebelum ni tak larat nak pergi surau”

diabetes_vivix 19

Sebenarnya banyak lagi testimoni Vivix yang dah menyelesaikan masaalah diabetes ramai orang. InsyaAllah next entry saya akan share lagi. Jadi kepada mereka yang ada mak ayah atau siapa-siapa sahaja yang ada ¬†masaalah diabetes, boleh la cuba vivix. Juga kepada mereka yang alami luka bernanah di sebabkan diabetes dan sukar nak sembuh, boleh refer entry “Luka Bernanah Pesakit Diabetes Sembuh Setelah Lama Menanggung Kesakitan”.¬†Dalam entry tersebut saya ada share pengalaman mereka yang berjaya atasi masaalah luka kronik disebabkan diabetes.

Untuk sebarang pertanyaan atau jika berminat dengan produk vivix, boleh terus sms/wassap Farhah 0129478477.