Assalamualaikum

Hari tu dalam group coaching kami ada sahabat yang share pasal ibunya yang Eczema teruk. Sekarang dia pula mewarisi penyakit eczema dan anak nya pon turut lalui perkara yang sama. Memang eczema ni kebanyakan nya adalah di sebabkan genetik. Selain tu, faktor pemakanan dan persekitaran juga main peranan.

ekzema

Kisah tentang ibu kepada sahabat ni, ibu dia memang alami aczema teruk sampai setiap bulan terpaksa ulang alik ke hospital dan berhabis paling kurang RM 400 setiap bulan. Bayangkan kalau dah bertahun, berapa dah kan berhabis tetapi eczema ibu dia tetap jugak sama.

Ada diantara kita biasa dengar pasal eczema dan ada juga yang tidak tahu apa sebenarnya penyakit eczema ni. Jom kita kenali sedikit sebanyak pasal eczema ni.

Apakah itu Eczema:

Eczema merupakan keradangan pada kulit di mana keadaan kulit menjadi merah dan gatal. Ia boleh muncul di mana-mana bahagian badan dan kebiasaaanya bayi akan mengalami eczema di bahagian dagu dan pipi. Bagi yang dewasa, mereka akan mendapat eczema samaada di bhaagian pelipat, leher, lengan, kaki dan mana-mana bahagian badan.

Pengidap eczema kebiasaannya akan mengalami kulit kering dan gatal-gatal. Bila dah gatal, sudah tentu pesakit akan menggaru dan boleh menyebabkan pendarahan seterusnya main teruk.

Punca Eczema:

Kalau ditanya pasal punca eczema ni, sebenanrya tiada punca yang yang sebenar. Tetapi harus di ingat ianya berkait dengan sistem imun badan dimana bila imun badan merosot, pesakit mudah terkena jangkitan.

Pesakit eczema biasanya mempunyai kuit yang sensitif dan alah kepada keadaan yang telampau panas atau sejuk, alah kepada habuk dan sebarang bahan-bahan yang mengandungi bahan kimia.

Simptom Eczema:

Antara simptom eczema adalah:

  • kulit kering
  • kulit jadi kasar
  • kulit jadi merah
  • bengkak
  • kulit sensitif

Cara Untuk Kurangkan Simptom Eczema:

  • elakkan sebarang habuk di dalam rumah
  • elakkan penggunaan karpet
  • gunakan bahan yang tidak mengandungi bahan kimia
  • mandi dengan air suam
  • lembapkan kulit setiap hari dengan pelembap atau lotion
  • pakai pakaian yang menyerap peluh seperti cotton

Cara Alternatif Redakan Eczema

Ibu kepada sahabat saya ni menggunakan alternatif lain bagi redakan eczema ibu dia. MEmang tak sampai sebulan dia mencuba. Kata bawah ni saya ada letak gambar perbezaan antara tangan sebelum dan selepas ibu dia amalkan cara alternatif ni. Tengok tangan ibu nya yang dahulunya teruk tapi sekarang dah beransur kering.

Apa rahsia nya??

Sahabat saya ni dah bagi ibu dia minum Vivix.

Vivix ni bertindak sebagai antiradang. Eczema ni kan buat badan kita alami keradangan so Vivix ni sangat sesuailah. Dalam Vivix ada resveretrol yang bertindak sebagai anti radang.

Resveretrol ni terdapat dalam anggur muscadine yang bertindak sebagai anti radang. Apabila keradangan dapat dikurangkan , maka simptom eczema akan semakin baik.

Vivix ni juga bertindak memperbaiki sel sehingga peringkat DNA. Jadi bila sel dibaik pulih maka simptom eczema juga berkurang dan semakin sembuh.

Testimoni Eczema dan Vivix

” Testimoni mak sy ambik vivix dah nak dekat sebulan, so far Alhamdulillah kesan sangat positif. Gastrik hilang, sakit kaki, sakit tumit tu pun hilang. Sy bg vivix sebab mak ada eczema chronic dekat kawasan atas tangan. Huhu sekarang eczema tu dah makin menipis.

Healing crisis selama 2 minggu jadi gatal teruk sangat. Tangan sampai berdarah sebab garu, sy sruh teruskan jgk

Eczema tu still ada lg, tp dah berkurang. Cuma skrg monitor mak untuk teruskan lagi ambik vivix 😍😍

Before ni, dah 10 tahun mak dok refer pakar je..gov, private semua pergi

Total sekali pergi pun dah nak dekat rm400 lebih..rasanya dh beribu habis 😭 tp tetap x sembuh..

Alhamdulillah syukur. Time mula2 bg mmg siap2 pesan dkt mak, ni bukan ubat. Ni supplement. Kena ambik konsisten baru ada kesan. Ni pun bkn ubat magic, hari ni makan esok terus elok. Dia ambik masa. Teruskan je..

Baru ni mak siap promotekan lg dkt jiran sebelah. Makcik tu ada kencing manis, teruk..sampai x bangun dah skrg. Mak siap bancuh lg buat 1 botol bg dia try minum. Cakap dkt anak dia 😅

Skrg tgl parut je..tgh dlm proses bg elok betul2… “

 

Gambar SEBELUM (Eczema teruk dan berdarah);

vivix ekzema 1

Eczema Teruk & Berdarah

vivix ekzema 2

Eczema Teruk & Berdarah

Gambar SELEPAS (Eczema makin pulih dan dah kering):

vivix ekzema 3

Eczema Makin Pulih & Kering

vivix ekzema 4

Eczema Makin Pulih & Kering

Alhamdulillah Vivix banyak membantu menyembuhkan pelbagai penyakit kronik. Anda nak cuba?? Jom jangan segan-segan sms/wassap saya Farhah 0129478477.

vivix