Monthly Archive:: September 2015

Pengedar Shaklee Merbok Sungai Petani

Assalamualaikum Hari ni entry santai-santai nak share pasal penghantaran atau COD shaklee di area Merbok. Saya adalah Pengedar Shaklee Merbok dan kawasan sekitarnya. Alhamdulillah berjaya menembusi customer di kawasan Merbok. Tak biasa sebenarnya di area sana tapi macam biasa pakai waze je untuk sampai ke satu-satu tempat. Maklumlah Sungai Petani ni luas. Kebanyakan customer di [&hellip

Read More...

Tips Persediaan Penyusuan Sejak Hamil (Part 2)

Assalamualaikum Entry sebelum ni saya ada bercerita tentang tips persediaan penyusuan dari segi persediaan fizikal. Hari ni saya nak explain tentang tips persediaan penyusuan dari segi persediaanilmu dan persediaan emosi. Ilmu dan emosi adalah dua perkara yang penting untuk melalui prosespenyusuan. Sebab proses penyusuan ni bukan sesuatu yang mudah dan ia nya agak mencabar. Tanpa ilmu, [&hellip

Read More...

Tips Persediaan Penyusuan Sejak Hamil (Part 1)

Assalamualaikum Menyusu sebenarnya bukan sesuatu yang udah. Banyak cabaran yang perlu dilalui. Ibu-ibu perlu sabar dan berusaha sebaik mungkin untuk menyusakan anak sejak lahir sehingga 6 bulan pertama dan seterusnya sampai umur 2 tahun. Ibu-ibu perlu tahu bahawa titisan emas ini bermula sebaik sahaja kita disahkan hamil. Jadipersediaan perlu dilakukan sejak hamil lagi. Persedian pula [&hellip

Read More...

Faktor-faktor dan Rawatan Kehamilan Luar Rahim

Assalamualaikum Entry sebelum ni saya ada bercerita tentang tanda-tanda yang akan di alami jika seseorang itu mengalami kandungan luar rahim. Tanda-tanda tersebut perlu diberi perhatian sebelum ianya parah. So entry kali ni saya nak bercerita tentang punca terjadinya kandungan luar rahim dan rawatan yang akan dk berikan bagi yang menghadapi masaalah ini. Sebenarnya, kes kandungan [&hellip

Read More...

Awas Dengan 5 Tanda Hamil Luar Rahim

Assalamualaikum Hamil luar rahim atau kehamilan ektopik merupakan salah satu situasi yang mungkin akan di hadapi atau telah poh dihadapi oleh ibu-ibu diluar sana. Hamil luar rahim ni bermaksud kehamilan yang membesar di luar rahim ibu. Kebiasaanya kehamilan luar rahim berlaku di dalam tiub falopio. Apabila kehamilan ni berkembang, ia boleh menyebabkan kesakitan yang amat [&hellip

Read More...

Bahaya Maggi Untuk Ibu Hamil

Assalamualaikum Tengah bersantai bersama anak-anak, rasa teringin nak makan maggi ata megi. Maggi ni kalau time boring memang sedap kalau makan. Ditambah lagi kalau cuaca hujan dan sejuk, memang best makan maggi. Bukan tu je tau, ibu hamil pon kadang-kadang tak terlepas dari mengidam nak makan maggi ni. Tapi tak bahaya ke ibu hamil makan [&hellip

Read More...

Awet Muda Dengan Set Penjagaan Kulit Nutriwhite

Assalamualaikum Hari ni nak bercerita pasal Set Penjagaan Kulit secara luaran pula. Biasa kita share pasal Vitamin je kan untuk kulit. Kali ni nak cerita mengenai Set Penjagaan Kulit Nutriwhite. Mungkin ramai yang tak tahu yang Shaklee pon ada keluarkan produk untuk penjagaan wajah. Ada dua jenis sebenarnya yang Shaklee keluarkan, salah satunya adalah Nutriwhite. [&hellip

Read More...

Rawat Insomnia Sebelum Parah

Assalamualaikum Ramai dikalangan kita mengeluh sukar tidur. Kalau susah bangun tidur tu memang biasa kan. Susah bangun tidur bukan sesuatu yang pelik. Akan tetapi kalau sukar utntuk tidur ia merupakan satu penyakit yang serius. Penderita insomnia akan mengalami gejala seperti : Sukar untuk tidur Seringkali terjaga pada waktu malam dan sukar untuk tidur kembali Bangun [&hellip

Read More...

Susu Soya Untuk Ibu Hamil

Assalamualaikum Bila bercakap mengenai soya, pernah tak dengar yang orang cakap ibu hamil hamil kalau minum soya kulit anak gebu dan putih. Memang mereka-mereka ni nak minum soya semata-mata sebab nak anak putih dan kulit cerah. Tetapi ada yang mendapat kesan selepas kelahiran, kulit anak jadi sensitid dan allergy. Sebab tu perlu berhati-hati memilih soya. [&hellip

Read More...

Beza Antara Ubat dan Vitamin Yang Ramai Orang Tak Tahu

Assalamualaikum Pagi-pagi yang hening ni nak bercerita sikit berkaitan beza antara ubat dan vitamin. Ramai orang tak faham yang vitamin dan ubat ni ada bezanya. Semua orang ingat ubat adalah vitamin, vitamin adalah ubat. Ada yang cakap buat apa makan vitamin sebab tak sakit pon.  Buang duit je makan vitamin..cukuplah makan maknan berkhasiat je. Apa [&hellip

Read More...