Monthly Archive:: October 2014

Kenapa Ambil Vitamin Tetapi Tidak Berkesan?

Assalamualaikum Hari ni nak bercerita pasal pantang larang pengambilan Vitamin dan tips untuk nak bagi vitamin ni berkesan pada badan. Ramai yang ambil vitamin tapi ramai juga yang cakap tak berkesan. Ada yang ambil set kurus tapi tak kurus-kurus. Ada yang ambil set tambah darah tapi  hb still rendah juga. Akhirnya vitamin yang dipersalahkan sedangkan [&hellip

Read More...

Loya atau Muntah Semasa Hamil

Assalamualaikum Entry hari ni nak bercerita pasal kehamilan je..bukan teruja sebab hamil tapi nak berkongsi sahaja sebab banyak isu bersangkut paut dengan kehamilan ni.Ibu hamil ni mesti masa awal-awal disahkan mengandung akan rasa loya, mabuk dan muntah-muntah kan?? Ini biasanya tanda-tanda awal yang anda sememangnya hamil. Masaalah mabu-mabuk dan muntah-muntah ni sebenarnya perkara biasa bagi [&hellip

Read More...

Pendarahan Di Awal Kehamilan Tidak Semestinya Keguguran

Assalamualaikum Semua orang akan gembira dan teruja bila check upt ada double line. Lebih-lebih lagi kalau yang memang teringin kelahiran seorang cahayamata. Sesetengah daripada akan mengalami pendarahan di awal kehamilan tetapi pendarahan di awal kehamilan ada yang membawa risiko keguguran dan ada yang tidak. Entry berkaitan Pendarahan atau Keguguran Di Awal Kehamilan ada saya ulas [&hellip

Read More...

Petua Di Dapur

Assalamualaikum Semalam kita bercerita pasal petua yang boleh boleh diamalkan secara semulajadi untuk kesihatan, tetapi malam mi pula na bercerita berkaitan petua di dapur. Petua di dapur ni boleh lah di amalkan supaya hasil masakan kita tu jadi lebih sedap. Jom kita belajar beberapa tips atau petua di dapur. Bawang Goreng Rangup – Bawang goreng [&hellip

Read More...

Kenali Najis Bayi Anda

Assalamualaikum Bercerita mengenai najis bayi, bagi ibu yang baru melahirkan atau mempunyai bayi..ibu-ibu perlu ambil tahu dan kenali jenis bayi kerana daripada jenis najis kita dapat tahu apakah masaalah yang dihadapi oleh bayi tersebut. Dalam tempoh 24 jam selepas bayi dilahirkann, bayi akan membuang kotoran pertama berwarna hitam kehijauan atau lebih dikenali sebagai mekonium. Mekonium [&hellip

Read More...

Rawat Diri Dengan Sumber Semulajadi

Assalamualaikum Malam ni punya entry nak cerita mengenai perawatan diri menggunakan sumber semulajadi. Kadang-kadang sumber semulajadi atau sumber alami ni boleh merawat apa sahaja masaalah yng kita hadapi asalka rajin dan konsisten buat. Tapi biasanya orang kita tiada masa nak amalkan perkara-perkara macam ni. Sebenarnya tak susah pun sebab sumber semulajadi tu senang nak dapat. [&hellip

Read More...

Maanfaat Vitamin C yang Perlu Diketahui

Vitamin C banyak terkandung dalam buah Oren. Beruntunglah bagi meraka yang gemar makan buah oren. Buah oren ni banyak khasiat dari sudut kecantikan dan juga kesihatan. Ini disebabkan oleh kandungan Vitamin C yang tinggi dalam buah ini.  Banyak kajian telah dilakukan yang membuktikan bahawa Vitamin C ni antara bahan paling utama yang berkesan dalam meningkatkan [&hellip

Read More...

Saat Berjauhan Dengan Pasangan

Assalamualaikum Petang-petang yang hangat ni nak bercerita pasal topik hangat juga. Tengok tajuk pon macam lentok je kan. Saat berjauhan dengan pasangan. saya nak tekankan di sini bahawa pasangan yang dimaksudkan adalah pasangan suami isteri..bukan pasangan kekasih yang belum sah hubungan nya atau pasangan yang baru bertunang ye. Pasangan kekasih atau bertunang memang elok pon [&hellip

Read More...

Ibu Hamil dan Obesiti

Assalamualaikum Entry kali ni nak bercerita tentang ibu hamil disebabkan ramai sangat orang yang terdekat mengandung. Teruja dapat berita kawan-kawan, anak-anak bisnes Shaklee mengandung ni. Semua subur selepas amalkan GLA agaknya. Bercerita pasal mengandung ni, wanita yang hamil harus terima kenyataan bahawa berat badan mereka akan bertambah sepanjang tempoh sembilan bulan kehamilan. Bila keadaan ini berlaku, [&hellip

Read More...

Bisnes Shaklee vs. Bisnes Lain

Assalamualaikum Hari ini nak bercerita pengalaman saya dalam dunia bisnes online. Sebelum saya kenal Shaklee, sudah banyak perniagaan online yang saya buat. Selepas tamat belajar, suami lebih prefer berada di rumah. Di sebabkan terlalu bosan berada di rumah tanpa melakukan apa-apa, saya decide untuk buat bisnes online. Bermula dengan modal yang kecil saya dengan beraninya [&hellip

Read More...