Monthly Archive:: September 2014

Bercuti dan Seminar di Vistana Hotel Penang

  Alhamdulillah hari ni berkesempatan menghadiri Seminar Facebook Extra 2.0 di Hotel Vistana, Pulau Pinang. Terlebih rajin lah pula kan hadiri seminar. Bukan ke business Shaklee ni mudah je..tak perlu keluar rumah pi seminar bagai. Memang sangat mudah dan terpulang lah kepada kita nak turut serta apa -apa kelas secara offline atau hanya nak menuntut [&hellip

Read More...

Tabiat Minum Penyebab Gemuk???

Gemuk adalah satu perkataan yang kita tak nak dengar dari mulut orang sekeliling kita terutama sekali dari orang yang kita sayang..betul tak?? Topik hari ni pula saya nak kupas tentang tabiat minum penyebab gemuk. Eh minum pon boleh jadi gemuk ke..sedangkan kita tahu air penting dalam proses kita nak kurus kan??Kenapa pula boleh jadi gemuk [&hellip

Read More...

Pesakit Kanser Sembuh Dengan Vivix

Kanser..merupakan satu jenis penyakit yang ditakuti oleh semua orang. Kanser ni orang cakap pembunuh nombor satu. Kiranya siapa yang mengidap kanser ni orang cakap memang dah tak ada harapan nak sembuh. Banyak faktor yang meyebabkan kanser nih terutama sekali kalau memang ada keturunan kanser. Adakah semua kanser tidak dapat dirawat dan sembuh??   Hari ni [&hellip

Read More...

Sofa dan Dinding Berkilat Dengan Basic H

Hari ni nak bercerita pasal sofa kulit dan dinding pulak. Pelik kan?? Tak pelik pon sebab saya ada sesuatu yang menarik nak share berkaitan sofa kulit dan dinding. Siapa kat rumah dia ada sofa kulit?? Perasan tak kalau sofa kulit terutama sekali sofa yang berwarna cerah akan nampak kotor kalau kita tak cuci..kalau yang warna [&hellip

Read More...

Tips Tegangkan Payudara Selepas Bersalin

Hari nak sembang pasal topik yang hot sikit. Macam mana nak tegangkan payudara terutama sekali selepas bersallin. Payudara adalah aset berharga seorang wanita. Tetapi kalau tidak di jaga akan mengalami kekenduran atau juga boleh jadi penyakit. Wanita biasa akan mengalami kekenduran payudara sebelum usia..maksudnya belum monopous dah mengalami kekenduran dan payudara jatuh. Apa yang menyebabkan [&hellip

Read More...

Resepi Ayam Masak Style Bangla

Dasyat tak tajuk entry kita hari ni. Bangla mana la pulak ye. Memang ni resepi dari Bangladesh sebab yang ajar memang Bangla. Actually ibu mertua ada pekerja dari Bangladesh..sebelum saya pandai masak resepi ni..dah banyak kali dia masakkan untuk kami sekeluarga..memang kalau makan nasi bertambah-tambah..satu family lah suka masakan ni.    Sampai satu masa..tak kan [&hellip

Read More...

Krim Ajaib Herbal Blend Shaklee

Krim Serbaguna atau Multipurpose Cream Herbal Blend adalah salah satu produk yang menjadi rebutan. Sangat kerap kehabisan stok di branch dan apabila ianya muncul..dalam tempoh beberapa jam sahaja ianya akan lesap kembali dek ramai sekali yang memborongnya. Macam biskut chipsmore..sekejap ada..sejejap tak ada. Tetapi setiap kali ia muncul..saya memang akan borong berpuluh tiub sebab ramai [&hellip

Read More...

Asam Pedas Ikan Pari Style Kelantan

Hari ni nak buat post santai-santai je..asyik bercerita pasal Vitamin je boring jugak kan..hari ni nak bagi resepi Asam Pedas Ikan Pari style Kelantan..tak tahu lah kalau negeri lain macam mana cara masaknya..tapi ni resepi yang mak sendiri ajar dari dulu lagi..so semalam teringin nak makan asam pedas..maka jadilah ia..     Jom kita tengok [&hellip

Read More...

GLA Penyebab Cyst dan Fibroid??

Alamak baca tajuk pon dah takut dan ngeri kan. Baca sampai habis dulu sayang-sayang semua. Hari ni nak bercerita pasal isu yang tengah hot di viralkan oleh hamba Allah. Oh Shaklee memang selalu menjadi isu..mana tidak nya produk baguskan..ada sahaja isu yang ditimbulkan oleh haters Shaklee tanpa ada bukti yang kukuh pon sebenarnya. Bercakap berkaitan [&hellip

Read More...

Mealshake untuk Anak Sihat

Mealshake ni salah satu hot produk Shaklee. Perisa Vanilla yang sangat sedap memang disukai kanak-kanak termasuk lah anak saya, Ziyad. Ziyad memang jenis susah nak makan. Kalau dulu memang kenyang dengan susu sahaja. Offer nasi atau makanan apa-apa pon tak nak. Dah la tuan badan jenis kurus ikut papa dia, perut pon kepis je sebab [&hellip

Read More...