Monthly Archive:: April 2014

Sangat Menyesal dan Sedih Join Shaklee

Tidak pernah rasa menyesal begini. Menyesal dan sedih sebab join Shaklee. Menyesal sebab kenapa tahun 2012 aku baru jumpa dengan Shaklee. Sedih sangat-sangat kalau ingat balik sebab kalau lah aku join Shaklee awal lagi..mungkin sekarang dah ada pangkat ‘J’ kat depan. Menyesal jugak sebab kalau lah jumpa awal lagi dengan Shaklee, tak ada la mak [&hellip

Read More...

Rugi Sangat Join Shaklee

Sejak saya jadi ahli Shaklee, memang sudah ramai yang datang mengadu menyesal join Shaklee..rugi RM 75 join Shaklee..bila ditanya kenapa?? Jawapan yang memang saya sudah jangkakan..join ahli tapi TAK KENAL UPLINE..join ahli tapi UPLINE TAK AKTIF BISNES..join ahli tapi TAK KENAL SUSUR GALUR..dan akhirnya yang serius untuk buat bisnes terkapai-kapai dilambung ombak dan tersadai di [&hellip

Read More...

Resepi Puding Roti & Karamel

Puding roti memang kegemaran terutama sekali yang mak buat. Tapi sekarang dah jauh dengan mak, kenalah buat sendiri kan. Hari tu post kat facebook gambar puding roti ni. Ramai pulak nak kan resepi ye. Saya buat resepi campak je..hihi. Jom intai resepi puding roti versi campak. Bahan-bahan: Roti Susu cair  Telur Kismis Mentega Tepung kastad [&hellip

Read More...

Kisah Bekerja Dari Rumah Bersama Shaklee

Hari ni entry santai-santai sahaja. Nak bercerita tentang kehidupan seorang suri rumah yang bekerja dari rumah bersama Shaklee. Ramai diantara rakan-rakan bisness Shaklee yang dulunya bekerja dan Shaklee hanya pekerjaan sampingan tetapi sekarang sudah menjadi pekerjaan sepenuh sebab ramai telah menyahut seruan Work At Home Mum. Apa yang best sangat Shaklee ni sampai ramai sanggup [&hellip

Read More...

Exclusive Pumping Mother (EP) with Shaklee

Susu ibu sememangnya anugerah dari Allah. Tiada tandingan dengan susu-susu lain yang berada di pasaran. tetapi tidak semua ibu berpeluang menyusukan anak sendiri. Pengalaman saya anak pertama Ziyad, hanya berpeluang menyusu sekejap sahaja dek kerana terpaksa menyambung pelajaran ke Kuala Lumpur dan dia ditinggalkan bersama tok ibunya. Ziyad tak terima frozen Express Breast Milk (EBM) [&hellip

Read More...

Rawatan Kesuburan Isteri

Anak atau zuriat adalah pengikat kasih sayang antara suami dan siteri. Tetapi bila sudah lama berkahwin tetapi belum mempunyai rezeki untuk memiliki anak, sesuatu perlu di lakukan sekadar usaha sebelum bertawakkal kepadaNya. Menurut Menteri Kesihatan datuk Liow Tiong Lai, 10-15% pasangan suami isteri di Malaysia menghadapi masaalah kesukaran untuk mendapat zuriat Ada dikalangan kita yang [&hellip

Read More...

Harga Retail vs Harga Ahli

Bermula  1 April, semua Shaklee Independent Distributor di WAJIBKAN menjual HARGA RETAIL kepada customer yang BUKAN AHLI Shaklee. Arahan sudah dikeluarkan dan barang siapa yang melanggar, akan di gantung keahlian seumur hidup. Ohhh sangat mengerikan. Actually harga produk Shaklee tak lah semahal yang disangkakan. Ada produk tak sampai harga RM 100 tapi boleh tahan sampai [&hellip

Read More...

Atasi Masaalah Mata Dengan CAROTOMAX

CAROTOMAX bukan dikalangan supplement yang popular di kalangan peminat Shaklee..tetapi bagi yang mencari supplement untuk masaalah mata, memang CAROTOMAX manjadi pilihan.   Jom kita kenali dulu apakah itu CAROTOMAX?? CAROTOMAX adalah campuran unik alpha-carotene, astaxanthin, beta-carotene, lutein, lycopene, and zeaxanthin yang menghasilkan carotenoid yang lengkap.   Apakah carotenoids?  Carotenoid adalah pigmen yang membentuk warna sayur-sayuran. [&hellip

Read More...

Shaklee Bantu Masaalah TALASEMIA (THALASSAEMIA)

Semenjak dua menjak ini ramai customer yang datang merujuk tentang masaalah Talasemia yang di hadapi. Pertanyaan mereka, adakah Shaklee ada supplement atau vitamin yang boleh membantu masaalah Talasemia yang dihadapi oleh mereka. Sebelum tu kita cerita dulu dan kenali dulu apakah itu Talasemia. Talasemia (bahasa Inggeris: Thalassaemia) adalah penyakit kecacatan darah. Talasemia merupakan keadaan yang diwarisi, iaitu [&hellip

Read More...