Semasa mengandung happy gembira, mod elok je, makan tak payah cakaplah, memang berselara sepanjang masa. Waktu inilah ingin dimanja, dibelai sepenuhnya. Cakap je nak makan apa, pasti si suami takkan mensia-siakan. Makan sampai ak ingat dia. Ada orang cakap, nak tengok perempuan paling buruk adalah waktu dia mengandung. Haa betul ke??




makanan semasa mengandung
Nasib baik idamkan jeruk je



Dekat-dekat nak bersalin, bila berat badan sudah menunjukkan tahap maksimum, baru terfikir cara nak kurus lepas bersalin kan. Bagus betullah kaum wanita ni, sentiasa ingin tampil cantik di mata suami kan. time makan tak sedarkan diri, buruk pon buruklah asalkan memenuhi segala yang dihajati. Dah dekat nak bersalin, masa ni lah dok pening  fikir macamana nak kurus balik. Yelah kalau dah bersalin, nak juga vogue macam zaman sebelum dapat anak kan. Semangat mesti taknak kalah walau ianya mungkin sukar jika tanpa disiplin.


Saya nak kongsi cara mudah jika ingin kurus selepas bersalin. Susukan bayi anda, pasti berkilo-kilo kalori dapat dibakar sehari. Memang betul pun rata-rata saya jumpa kawan-kawan yang menyusu, anaknya kemain tembam, ibunya slim melim lagi. Itulah rahsia menyusu badan kalau nak tau. Tapi ada jugak yang maintain tak kurus, yang tu kena usaha sikit je lagi. Bukan tak boleh nak kurus, tapi ambil masa. Mungkin jenis metabolisma rendah jadi slow sikitla pembakaran kalori tu.


set diet shaklee
pilihan di tangan anda



Rahsia satu lagi yang selalu saya suka nak kongsi adalah rahsia pengambilan Lecithin dan Alfalfa semasa dalam pantang. Khasiat alfalfa seperti sedia maklum, ramai ibu menyusu yang berpantang mengambilnya untuk membanyakkan air susu badan. Kerana ia dikenali secara tradisional sebagai penggalak susu. Juga jangan dilupa saat sukar kita semasa dalam pantang adalah bila tiba bab membuang air besar. Ngeri kan? Alfalfa membantu ibu melawaskan dan memudahkan sesi pembuangan tersebut. Lecithin pula bertindak mencairkan kolesterol yang tidak diingini. Semasa berpantang faham-faham ajelah lemak-lemak begitu mencemburui kita. Apatah lagi bila pandang tang perut buat hati bertambah risau. Jangan pening fikir lebih-lebih, jom tengok mereka yang mencuba lecitin dan alfalfa ni. Apa kata mereka?

lecitin dan alfalfa untuk kurus



Mmg ok pun set kuruskan bdn shaklee.skrg sy dlm pantang n tgh

consume set kuruskn bdn utk ibu menyusu.sy amik esp+lecitin+alfalfa.dlm ms 18 hr dh turun 11kg.susu pun sgt2 meriah.


set kurus lecitin shaklee


Alhamdulillah..sejak makan lecitin and herblax ni, setiap pagi mesti kena buang…lega rasa perut.”

set kurus shaklee


“saya dah makan lecitin dan herblex selama 3minggu,mmg rasa kenyang je dan yg bestnya senang buang wktu pagi.bila makan herblex pd malam,dan esoknya perut akan sakit nak berak.so..keluarlah lemak2 yg tgerkumpul sekian lamanya.2@3 x jugalah berak .lepas tu perut rasa kosong je.


Anda mahu cuba? Inilah masa untuk transformasi diri:)