Kalau dikatakan soya mungkin ramai yang sudah sedia maklum. Di mana-mana sahaja kita boleh jumpa soya. Di pasar malam, di kedai makan, di rumah-rumah, pendek kata di mana sahaja senang sahaja untuk dijumpai. Soya datang dalam pelbagai bentuk samada bentuk minuman cecair, tauhu, tempe dan sebagainya. Penggemarnya pun ramai, tua muda sukakan soya.

Dulu, kini dan selamanya saya memang penggemar soya. Kalau berpeluang ke pasar malam atau kedai runcit, pasti soya jadi pilihan. Memang redah sahaja minum soya dan tidak tahu pun soya ada pelbagai kategori. Rupanya ada juga yang mengatakan yang soya adalah penyebab kanser. Hairan sungguh tapi saya sudah jumpa jawapannya kenapa orang kata soya penyebab kanser. Ada kebenarannya, mahu baca lebih lanjut ciri-ciri soya boleh rujuk di sini.

Sekarang saya sudah jumpa soya yang saya suka dan semestinya saya tahu ianya selamat tanpa risiko kanser. Malah ianya bagus bagi MENCEGAH CANCER. Bagaiman ESP boleh mencegah cancer. Boleh rujuk di siniSoya pilihan saya sekaranga adalah Soy Isolate Protein Powder. Bagi saya harganya yang sangat berbaloi, hanya RM150 satu canister, boleh tahan 2 bulan amatlah menjimatkan. Bayangkan kalau kita beli soya kotak, harga satu kotak katakan RM1.50. Kalau 3 kali minum sehari sudah RM4.50. Cuba gandakan dengan 60 hari? Maunya RM270 kan? Soy Isolate Protein Powder hanya RM150, itupun harga retail, kalau harga ahli anda boleh lebih lagi jimatnya. 


Siapa Yang Boleh Ambil Soy Isolate Protein Powder?

  • Tua, muda, dewasa, kanak-kanak
  • Ibu hamil
  • Ibu menyusu
  • Mereka yang ingin berdiet, kerana soya berupaya merendahkan tahap kolesterol dalam darah.
  • penghidap diabetes kerana kandungan glisemiknya yang rendah.
  • Mereka yang inginkan kulit yang cantik, ini kerana soya merangsang pembinaan sel-sel baru dan membaikpulih sel yang rosak.
  • Mengenyangkan dan sesuai untuk mereka yang mudah diserang gastrik.

Mahu tengok mereka yang gembira gunakan Soy Isolate Protein Powder ini? Macam-macam ada:)

“I have been searching high and low for a good brand of supplements because I was constantly exhausted.

My typical day would start at around 0445 hours, preparing food for my daughter and/or Mr. Sunshine and I’d have to leave the house by 0630 hours and drive for about an hour (depending on the traffic) to work. After work, I would have to drive for more than an hour (two hours if it’s during Ramadhan !) and I usually reach home just before 1900 hours. By that time, all I feel like doing is grabbing my pillow and going to bed. But I obviously can’t because I have tonnes of house chores to do. On most days, ok maybe EVERY DAY, because I am too tired, I usually leave things to do to the next day and I get all stressed out, cranky and kelam kabut in the mornings !

After doing a bit of reading, I decided to give Shaklee a try three months ago.

I started out with their B Complex, Vita-C, Vita-E Complex then I added their Vita-Lea Iron Formula and ESP-Soy Protein Isolate.

With Allah’s grace, I now feel like an ‘Energizer bunny’ in the mornings and at night after I come back from work. I now have enough energy to get all my chores done before I go to bed and I wake up more relaxed and stress-free ! Wheee ! Alhamdulillah. To add to that, my skin doesn’t get so dry so easily like before (provided that I drink adequate fluids), because I work in an air-conditioned environment and even my cellulite has reduced ! Yes, I have cellulite. Haha. Alhamdulillah.

Mr. Sunshine bears witness to the change I am going through, he told Lene, “Sebelum ini, pagi-pagi je nak marah, stressed. Sebab penat lah tu. Sekarang ini, pagi-pagi ceria je !”. Kan dah kantoi, cranky in the mornings. Isk.

And he has noticed the improvement in my skin too, my cellulite skin is now more smoother. 🙂

Alhamdulillah.

I have fallen in love with Shaklee that I’m on a mission to get my whole family on it ! Haha.”
———————————————————————————–

Saya telah jatuh hati dgn ESP nie.. customer msg feedback dorng lps minum esp pn sya rasa mcm nk je minum esp tu lg.. 

Kali pertama minum ESP nie sepupu jan bncuh, msih jan ingat masa tu awl januari 2012.. Time nie jan br berjinak2 dgn dunia produk shaklee.. so tgk ESP teringat serbuk soya yg pernah jan beli x leh minum sbb xlalu… huhuu nsb baik murah.. 😀 Bfast pg tu minum ESP+ fresh milk+kurma = blend.. minum pulak sejuk, masyaAllah sedapnye rasa dia..

sbnrnya jan mmg hntu soya..( soya kotak, soya yg beli tepi jalan) mmg minum je.. tp bila satu hari tu rasa makin rmbut gugur, n lg mcm terkejut tetiba serpih gigi.. jan tnye dgn kakak, dia ckp suh stop minum soya.. sbb soya boleh mngubah genetik hormon kita.. so dh xde lg lah stok soya dlm peti.. dh beralih minum anlene dan susu kambing… 

ok berbalik dgn cerita ESP… lps dh minum yg spupu bncuh masa tu lom 100% jth hati lg.. sbb lps dr umah dia x beli pun.. seminggu lps tu br jan beli sbb teringat2 je rasa kesedapan bncuhan ESP tu.. lg2 pulak baca testimoni yg minum ESP psl kulit makin gebu, bersih, putih, comel, anjal n byk2 lagi… adoiiii mmg xleh tahan…

Alhamdulillah skrg dh 4 tin jan minum ESP.. kulit mmg rasa sgt gebu, slalu je nk pegang2 pipi. lg2 masa br bgun tdo kulit muka x berminyak.. skrg dh minum ESP + collagen.. Kulit lg menegang.. 

Kdg tu time nk period mmg suka sgt jerawat tumbuh kat bibir, skrg dh mmg jrg2 sgt dia naik.. pernah sekali je dia tumbuh sepnjg jan minum ESP nie.. dlm hati ku berkata wahh sel2 bdn dh direnew lah nie.. feewittt… Kulit tgn pun alhamdulillah dh kurang bintik2 koko (mcm jeragat pudar)… Setiap hari jan mmg pastikan bdn jan msuk dgn protein nie.. klu bz sekalipun pg wajib minum.. 

Syukur Alhamdulillah jan dipertemukan dgn ESP.. Sayangi diri anda dulu br lah org syg diri kita..”

———————————————————————————–
Shaklee energizing soy protein (ESP) campur ngan air suam pun sodapp.. i loikeee.. rasa cam soya suam tapi light skit dr soya biasa”